avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incadrare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incadrare

buna seara.daca ma prins politia ca urinam in public.imi poate face dosar penal?am fost vazut de minori
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:26, 1 Iulie 2010
daca minorii declara ca ai facut asta cu intentie da
contraventie...maxim amenda contraventionala :))))daca nu mai putea omu...
eu consider ca ar putea fi fapta penala in sensul art 321 cod penal si anume ultraj contra bunelor moravuri.
depinde de politist
doberv a scris:

eu consider ca ar putea fi fapta penala in sensul art 321 cod penal si anume ultraj contra bunelor moravuri.
depinde de politist

In functie de probatoriile administrate de politisti aceasta fapta ar putea fi inacdrata ca infractiune de ultraj contra bunelor moravuri,conf.art.321 c.pen,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

"Fapta persoanei care,in public savarseste acte sau gesturi,profereaza cuvinte sau expresii sau se deda la orice manifestari prin care aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda"

Conform al.2 al aceluiasi articol daca a fost tulburata si linistea publica ,pedeapsa este cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani

mi-a spus avocatul ca declaratile martorilor minmori nu prea sunt luate in considerare,deoarece minorii sunt in deplina dezvoltare psihica,si nu mai stiu ce,si ca fapta nu reprezinta gradul de pericol social.pot sa scap fara dosar penal?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)
Evacuare proprietar scandalagiu la bloc CYBORG CYBORG Buna ziua! As vrea sa stiu daca poate fi evacuat-prin intermediul parchetului etc.-un proprietar la bloc, scandalagiu,periculos.Sunt mai multi locatari ... (vezi toată discuția)