avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Limita dintre insulta si dreptul la opinie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Limita dintre insulta si dreptul la opinie

Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic "politia lucreaza mana in mana cu infractorii" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic asta unui politist ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 4 Ianuarie 2014
Opinia mea este ca o astfel de exprimare nu este o insulta.
Poate fi ultraj :)
Ultraj nu poate fi ca nu este o ameninţare săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.

Poate fi incadrata la art.321 C.pen - Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Insa, unul din elementele constitutive ale infractiunii este ca, fapta trebuie săvârşită în public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Ultraj contra bunelor moravuri alinaelida alinaelida sotul meu este arestat preventiv , in faza de judecata si nu stiu ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri si nici cat timp va mai sta arestat. Poate cineva ... (vezi toată discuția)
Trauma psihica minor ContSters115884 ContSters115884 Buna ziua!Daca un minor (2 ani si sase luni) asista la un incident de natura penala -tatal batut de un individ in fata minorului-suferind o trauma pshihica ... (vezi toată discuția)