avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ultraj contra bunelor moravuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ultraj contra bunelor moravuri

sotul meu este arestat preventiv , in faza de judecata si nu stiu ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri si nici cat timp va mai sta arestat. Poate cineva sa-mi raspunda ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 08:23, 26 Noiembrie 2010
Art 321 Cod penal
Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

"Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

Cat timp va mai sta arestat, doar instanta (care solutioneaza respingerea/prelungirea mandatului de arestare) poate sti...iar dvs. puteti afla de la Parchet/instanta, locul de arest preventiv.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)
Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)
Nuditatea in public pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste nuditatea in public. Imi poate spune mie cineva cum se pedepseste daca ma dezbrac in strada? Si care ... (vezi toată discuția)