avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nuditatea in public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nuditatea in public

Buna ziua,

Am o nelamurire in ceea ce priveste nuditatea in public.

Imi poate spune mie cineva cum se pedepseste daca ma dezbrac in strada?

Si care este legea care trateaza astfel de chestii?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: nucuro77 , utilizator 11:38, 15 August 2018
Pe aici , pe undeva, s-ar încadra juridic fapta desprecare întrebaţi:
Art. 321
Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Legea 61 1991 actualizata pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

Art. 2. - Constituie contraventie savirsirea oicareia din urmatoarele fapte, daca nu sint comise in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

a) savirsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;
Pedeapsa este amenda de la 3.000 la 10.000 lei.
Dar nuditatea pe retelele sociale se pedepseste prin lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultraj contra bunelor moravuri alinaelida alinaelida sotul meu este arestat preventiv , in faza de judecata si nu stiu ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri si nici cat timp va mai sta arestat. Poate cineva ... (vezi toată discuția)
Injurii la adresa mea bogdanbodea bogdanbodea Buna ziua...un coleg de clasa,direct, pe internet m-a injurat.....si s-a legat de mama mea,cu injurii cum ar fi ca isi baga stiti voi ce in mama mea.Intai am ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)