sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in mana,baiatul l-a dus la politie si i-a fc dosar pt cr v-am scris mai sus?dar avem martori ca baiatul acela a inceput scandalul si a autat cearta,va multumesc:sorry:
ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI SI TULBURAREA LINISTII PUBLICE - Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala, prevazute in cap. IV, t. IX, art. 321, C. pen., partea speciala, si este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica.
Din cele relatate de dvs.rezulta doar infractiunea de lovire si alte violente,prev.de art.180 c.pen.
Ultrajul contra bunelor moravuri este conform art.321 c.pen"fapta persoanei care,in public savarseste acte sau gesturi,profereaza cuvinte sau expresii,sau se deda la orice alte manifestari prin care aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public
Daca sotul dvs.a produs un scandal cu injuriii sau cu alte fapte prin care a atras atentia persoanelor de pe strada si au fost in masura sa le provoace indignarea,atunci poate fi vorba si despre aceasta infractiune.
Ar fi bine sa dezvoltati subiectul pentru a ne putea da seama in legatura cu incadrarea juridica.
Este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica