avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri

sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in mana,baiatul l-a dus la politie si i-a fc dosar pt cr v-am scris mai sus?dar avem martori ca baiatul acela a inceput scandalul si a autat cearta,va multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 15:57, 12 Ianuarie 2010
ULTRAJUL CONTRA BUNELOR MORAVURI SI TULBURAREA LINISTII PUBLICE - Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala, prevazute in cap. IV, t. IX, art. 321, C. pen., partea speciala, si este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
Din cele relatate de dvs.rezulta doar infractiunea de lovire si alte violente,prev.de art.180 c.pen.
Ultrajul contra bunelor moravuri este conform art.321 c.pen"fapta persoanei care,in public savarseste acte sau gesturi,profereaza cuvinte sau expresii,sau se deda la orice alte manifestari prin care aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public
Daca sotul dvs.a produs un scandal cu injuriii sau cu alte fapte prin care a atras atentia persoanelor de pe strada si au fost in masura sa le provoace indignarea,atunci poate fi vorba si despre aceasta infractiune.
Ar fi bine sa dezvoltati subiectul pentru a ne putea da seama in legatura cu incadrarea juridica.
Este fapta unei persoane care, in public savarseste acte sau gesturi, profereaza cuvinte ori expresii sau se deda la orice alte manifestari prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbura linistea si ordinea publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita dintre insulta si dreptul la opinie saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Unde este limita dintre opinie si insulta? Ca de ex, daca zic \\"politia lucreaza mana in mana cu infractorii\\" ... e dreptul meu la parare? si daca-i zic ... (vezi toată discuția)
Ultraj contra bunelor moravuri alinaelida alinaelida sotul meu este arestat preventiv , in faza de judecata si nu stiu ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri si nici cat timp va mai sta arestat. Poate cineva ... (vezi toată discuția)
Trauma psihica minor ContSters115884 ContSters115884 Buna ziua!Daca un minor (2 ani si sase luni) asista la un incident de natura penala -tatal batut de un individ in fata minorului-suferind o trauma pshihica ... (vezi toată discuția)