Buna seara as avea si eu o intrebare. Tatal meu vrea sa imi faca act devanzare cumparare pe apartament cu clauza sa pot intra in posesia lui abia dupa ce el nu o sa mai fie . eu mai am un frate care nu este de acord sa imi dea mie apartamenul. Apartamenul este evaluat la 30 000 de euro si noi ne-am gandit sa facem dovada platii prin banca dar la suma de 30 000 de ron ca nu avem mai mult . si sa-i ducem extrasul de cont la notar ca si dovada a platii. Ce sanse exista sa atace contactul de vanzare in acest caz?
buna ziua,
nu vad ce probleme ar fi, in canditiile in care valoarea apartamentului este de 30.000 euro iar proprietarii doresc sa-l instrineze la o valoare mult mai mica. in fond e vointa libera a acestora
Pretul trebuie sa fie sincer, serios , determinat sau determinabil.
Caracterul real al pretului tine chiar de vointa partilor , care trebuie sa fie una in acord cu situatia juridica creata : un pret , fictiv , derizoriu , poate atrage nulitatea actului de vanzare cumparare.
Actiunea in simulatie e una care drept scop constatarea unei vointe ascunse a partilor, consfintite de un contract de donatie deghizata.