Buna ziua, in urma cu 1 luna am fost depistat cu o alcoolemie de 0.42 in aer expirat. Am consumat alcool intre orele20.30 si 24.00, am dormit pana la ora 03.00, am mancat inainte de a incepe a consuma alcool. In acea dimineata plecam in concediu, mergeam la un coleg sa las masina sa ma conduca la aeroport. Ieri am fost la servici si am luat chitanta de la iml...dar astazi am primit o citatie cum sa ma prezint pana in ... iulie. Intrebarile mele sunt...cat poate sa imi iasa alcoolemia in sange? Este vreo problema ca a durat atat pana sa ma prezint la udriste?Am mai avut permisul suspendat pt depasire. Exista vreo solutie sa raman doar cu permisul luat pe 90 de zile si amenda?
Ba da.Am stat si la a 2 proba mi sa zis ca rezultatele sunt gata in cateva zile apoi sa mearga un coleg cu chiatanta....eu aveam avion la 7 ...am fost presat de timp...a durat ceva de la 4.30 ....pana la prinderea avionului....
Si care sunt rezultatele de la sange?
De regula, iasa aprox. dublu fata de aerul expirat, important este daca va aflati in eliminare sau in absorbtie, asta in functie de cele doua valori.
nu mi s'au spus rezultatele...abia ieri am venit in tara si nu am reusit sa ajung la udriste sa aflu rezultatele...cert e ca am primit o citatie de dosar pe nal in care imi spune sa ma prezint in luie la udriste la ora 9...Am mentionat mai sus ca am si dormit intre timp...deci cred ca era in scadere...Pana la iml am consumat si 2 litri de apa si am fumat doar 1 tigara...
Pana nu aflati valorile nu puteti anticipa nimic.Oricum, daca aveti dosar penal, este sigur peste limita maxima admisa de 0,80 la mie.
Pentru a solicita un eventual calcul retroactiv, trebuie sa stiti ca alcoolul se calculeaza pe Kg corp, deci este si in functie de greutatea dv.
Trebuie sa luati totusi legatura cu un avocat pentru toate acestea, dupa aflarea celor doua valori.