avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.42 in aer expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.42 in aer expirat

Buna ziua, in urma cu 1 luna am fost depistat cu o alcoolemie de 0.42 in aer expirat. Am consumat alcool intre orele20.30 si 24.00, am dormit pana la ora 03.00, am mancat inainte de a incepe a consuma alcool. In acea dimineata plecam in concediu, mergeam la un coleg sa las masina sa ma conduca la aeroport. Ieri am fost la servici si am luat chitanta de la iml...dar astazi am primit o citatie cum sa ma prezint pana in ... iulie. Intrebarile mele sunt...cat poate sa imi iasa alcoolemia in sange? Este vreo problema ca a durat atat pana sa ma prezint la udriste?Am mai avut permisul suspendat pt depasire. Exista vreo solutie sa raman doar cu permisul luat pe 90 de zile si amenda?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:28, 30 Iunie 2010
deci dupa aflarea valorii rezultatului la sange ar trebuii sa imi fac griji, nu pe citatie care scrie ceva legat de dosarul penal nr.....,Mentionez ca nu eram in stare de ebrietate...dar nu cred ca mai conteza asta...valorile isi vor spune cuvantul....

Multumesc, cu stima Dragos
daca citatia pe care ati primit-o este emisa de Parchet atunci nu trebuie sa va ingrijorati prea tare, intrucat procurorul face acte de cercetare penala chiar daca urmeaza sa dea NUP . Daca insa citatia este emisa de Judecatorie inseamna ca deja ati fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii si trebuie sa vedeti ce aparari va puteti face in cauza. In primul rand trebuie sa verificati daca a fost respectat timpul legal intre momentul savarsirii faptei si cele 2 prelevari de sange

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange anonimus17 anonimus17 Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un ... (vezi toată discuția)