avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange

Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un accident minor.La fata locului s-a prezentat un echipaj de politie am suflat in alcooltest de unde a reiesit o valoare de 0.16 . In urma testarii alcoolemiei din sange peste cca1 ora la spital mi-a iesit 2.0 ( ceea ce presupunea o veritabila coma alcoolica ), la a doua proba 1.85 . precizez ca in urma testelor efectuate de catre echipajul de politie am iesit normal fara urme de ebrietate, chiar ei considerand ( la aflarea rezultatelor de la iml ) mai mult decat bizare rezultatele probelor de sange. In timpul prelevarii probelor de sange in spital am fost supusa unor manevre defectuoase de prelevare conform spuselor d-nei doctor de la iml care mi-a si intocmit o hartie medicala in acest sens.
As vrea sa inteleg cum s-ar fi putut intampla in decurs de o ora ca aceste rezultate sa fie intr-o asemenea contradictie si care ar fi primele actiuni pe care le-as putea inainta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 00:14, 9 Iunie 2010
Este posibil ca sa se fi schimbat probele de sange din gresala sau sa fi fost contaminate cu alcool (chiar si sanitar). Trebuie vazut ce scrie in acel document de la IML care poate sa va ajute in stabilirea adevarului.La o alcoolemie in aerul expirat de 0,16 mg/l in mod normal iese in sange cam 0,35g/%.
Cred ca cel mai bine este sa angajati un avocat care are o buna practica in domeniu.
Succes !
Este aproape imposibil ca probele de sange sa fi fost schimbate, deoarece prelevarea se face in prezenta medicului si politistilor. Acestia din urma sigileaza flacoanele pe care le duc la laboratorul medico-legal impreuna cu documentatia medicala si procesul verbal de recoltare semnat de toti cei prezenti (persoana in cauza, medic, politist si doi martori neutri). La laborator practic este imposibil sa se incurce probele. Avand in vedere valorile pe care le mentionati in sange si in aer Dv. probabil ati consumat mai multa bautura si in momentul opririi erati in faza de absorbtie a alcoolului. Asa se pot explica valorile mari din sange la o ora de la determinarea in aerul expirat. Aveti insa posibilitatea in acest caz sa solicitati un calcul retroactiv al alcoolemiei pe baza de declaratii (ce ati consumat, cantitate, interval orar, daca ati mancat etc.) raportate la valorile din sange. Va recomand sa apelati la un expert medico-legal care va poate da toate lamuririle necesare
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Alin Popescu, administrator
Discrepantza este foarte foarte mare. Intr-o ora nu se poate absorbi mai mult de 0,2 g/1000 ml, intr-adevar 1/2 l bere inseamna la 2 ore de la ingerare 0,3-0,4 g/1000 ml.
Ceva nu a functionat bine ori alcooltestul ori analiza de laborator. De obicei exista si contraprobe la analizele de acest tip. Motivat de aceste discrepantze se poate cere un calcul retroactiv sau analizarea contraprobelor (daca mai exista)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Pot face recurs la probele boiologice de sange? edejans edejans Va rog sa-mi spuneti cand pot face recurs si daca da, cum. in aerul expirat era 0,46%. Prima proba 0,82 iar a doua la un interval de o ora 0,9%;cum e posibil ... (vezi toată discuția)