avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... insarcinata, angajata cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

insarcinata, angajata cu contract pe perioada determinata

Buna seara!
Ce se poate face cu o doamna,care este insarcinata si este angajata cu un contract pe perioada determinata de 8 luni? In momentul in care se implinesc cele 8 luni de contract, ea va avea 6 luni de sarcina. Beneficiaza de prelungirea contactului, sau e ocazia perfecta sa se descotoroseasca de ea? Isi face mari griji din cauza indemnizatiei de crestere copil.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:31, 29 Iunie 2010
Ar fi moral sa ii mai prelungiti contractul pana intra in concediu prenatal si apoi in CIC.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii sale.
2. Angajatorul nu este obligat sa il prelungeasca.
3. La expirarea CIM salariata poate beneficia de indemnizatie de somaj si in somaj fiind poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2ani.
4.Pentru a beneficia deindemnizatie desomaj trebuie sa fi lucrat si cotizat la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua, In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 8.09.2013. Sunt insarcinata in 6 luni si ar trebui sa nasc la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Prenatal-raspuns urgent marianelena marianelena Am dreptul la prenatal Sotia este in ultima saptamana a celui de al doilea contract pe 6 ... (vezi toată discuția)