avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioda determinata-somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioda determinata-somaj

Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada determinata? Daca intre timp am ramas si insarcinata (am o vechime la locul de munca de 2 ani) si daca intru in crestere copil beneficiez de indemnizatia de crestere copil?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 5 August 2010
da!
1. daca aveti mai mult de 12 luni lucrate in ultimele 24
2. da
Aveti contract pe perioada determinata , deci daca expira nu mi poate fi prelungit decat cu acordul ambelor parti! Puteti beneficia de somaj daca inainte de perioada expirarii contractului , rugati angajatorul sa va treaca in somaj ! Duce-ti si o adeverinta medicala din care sa ateste ca sunteti insarcinata ! ... s-ar putea lucrurile sa i-a o intorsatura favorabila dvs.:D
cf.legii somajului- persoanele care au contract pe perioda determinata si nu se mai prelungesc benefiaza de ajutor de somaj -
1. Nu angajatorul trece in somaj un salariat ci legea.
2. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept (art.56j din Codul muncii), la data expirarii perioadei prevazute in el, indiferent de situatia in care va aflati dvs.
3. Daca aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive sau la acelasi angajator) veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. In somaj fiind veti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, angajata cu contract pe perioada determinata dana rod dana rod Buna seara! Ce se poate face cu o doamna,care este insarcinata si este angajata cu un contract pe perioada determinata de 8 luni? In momentul in care se ... (vezi toată discuția)
Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata vs gravida ContSters114672 ContSters114672 Daca am contract pe perioada determinata pana in iunie 2010 si raman gravida in decembrie sai ianuarie firma este obligata sa imi prelungeasca contractul si sa ... (vezi toată discuția)