avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare interfon

acum ceva timp am constatat ca s-a schimbat interfonul.Inainte era unul care functiona pe baza unui cod. Acum nu mai are butoane, accesul se face doar cu o cheie magnetica.Am aflat ca hotararea a fost luata de 3 persoane de pe scara, blocul este de 32 de garsoniere, si ca vom fi obligati la plata cheltuielilor.
Problema este ca vreau interfon cu cod, nu mai poate intra nimeni pe scara fara acea cheie, inclusiv postasul, nu mai primesc facturile rds upc nu mai zic ca oricine vine in vizita trebuie sa cobor si sa deschid, n-o sa dau 6 lei pe cheie pentru fiecare prieten ce va veni la mine.Nu s-a facut concurs de oferte, nici o sedinta, nici o hotarare a asociatiei in acest sens.Vreau interfonul vechi cu cod sau interfon sa se poata suna la apartament si sa deschid in caz de nevoie.Solutia ar fi sa tai zilnic cablul de alimentare al interfonului.Dar asta ar fi ilegal.Solutie legala?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 22:13, 30 Iunie 2010
Intrebati administratorul, presedintele asociatiei de ce s-a schimbat interfonul si ne spuneti si noua.
Poate vechiul interfon s-a defectat si nu se mai gaseau piese, nu se mai putea repara. Asa am patit noi, dar am luat alt fel de interfon ceva mai bun decat vechiul, nu mai rau.
nici vorba, motivatia a fost codul, ca-l stia prea multa lume: postasul prietenii proprietarilor, cei de la gaze etc...
idee apartine unor oameni in varsta, pusi numai pe cearta.Vechiul interfon functiona perfect.Oricum cel nou nu are nici o sansa sa reziste, sunt prea multi revoltati de situatie pe scara.
Faceti reclamatie scrisa catre asociatie.
De asemenea specificati ca nu vreti sa platiti pentru un interfon de performanta inferioara.
Daca este asa cum spuneti ca sunt multi nemultumiti de noul interfon, mi se pare ca este usor sa determinati conducerea asociatiei sa rezolve problema'
Interfonul cu acel cod unic pe care-l poeate sti si folosi oricine mie mi se pare ca nu are nici o utilitate practica. La fel si interfonul care permite accesul doar cu o cartela magnetica.
Dar acest ultim interfon cu cartela magnetica poate fi setat de catre firma care l-a instalat sa functioneze astfel: formand numarul apartamentului, suna in casa iar o persona din casa poate raspunede, intreaba cine este si daca vrea apasa pe buton si deschide usa de la intrare. Nu trebuie sa coboare proprietarii din apartament si au posibilitatea sa deschida numai daca vor si cui vor.
Faceti o adresa catre presedinte in care solicitati sa se faca aceste modificari functionale ale interfonului. Pe aceasta adresa sa semneze cat mai multi vecini de pe scara. Daca sunt peste jumatate, presedintele este obligat sa rezolve.
interfonul nu are butoane!!!! doar cartela.Cel dinainte era ca in descrierea dvs.

Alte discuții în legătură

Acces in casa scarii daniellupascu1984 daniellupascu1984 Lucrez ca postas la o firma de servicii postale care livreaza corespondenta ....problema o am cu administratorii de bloc care refuza sa îmi pună la ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Probleme pe scara de bloc. liviu f liviu f Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai ... (vezi toată discuția)