avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme pe scara de bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme pe scara de bloc.

Situatia este urmatoarea : pe o scara de bloc cu 9 apartamente , 7 apartamente vor sa fie montat interfon la intrare si 2 apartamente nu vor. Ba mai mult, se opun cu vehementa. Apartamentele sint proprietate particulara. Motivele celor care se impotrivesc sint de natura personala, mai exact au dispute ma vechi cu alte persoane care vor interfon . As vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a monta interfon impotriva vointei celor 2 apartamente.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:07, 10 Aprilie 2013
Minoritatea se supune majoritatii, puteti monta interfoane cu conditia sa le dati si lor cate o cheie de acces in condominiu, nu sunt obligati sa monteze aparate in apartamente.
Deoarece introducerea acestui interfon este o hotararare a majoritatii proprietarilor, puteti efectua montarea.
Dar, deoarece aceasta montare se face contra cost, iar respectivii nu doresc cotizarea la contravaloarea acelui interfon, NU SUNTETI OBLIGATI SA LE DATI CHEIE MAGNETICA.
De retinut un aspect: daca nu ai interfon in casa, nu ai nici cheie de intrare in condominiu.
Am mai avut cazuri de astfel de manifestari de ambitii a unor locatari, dar ulterior, cand au vazut ca trebuie sa sune pe celular sa vina cineva din casa sa le deschida usa de la intrare in bloc, locuind la etaje superioare, fiind si mai in varsta, s-au razgandit si s-au aliniat majoritatii.
Traim in Romania...
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
Nu li se ingradeste astfel dreptul de trecere si folosire spatii comune pe care sunt si ei proprietari? E legal?
Zic si eu, intreb, .. nu ca nu as fi de acord cu dvoastra.


P.S. Eu as face altfel, as lua hotararea cu vot, minoritatea se supune majoritatii. Iar cheltuielile trecute la "intretinere", inclusiv cheile pentru cei doi care nu vor, .. si le-ai da si lor cheile respective, dar platite de ei.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
trandafir2, moderator
trandafir2 a scris:

folosire spatii comune pe care sunt si ei proprietari?



Spatiul parte comuna nu poate fi proprietatea nici unui proprietar
@ynocentta, ... mii si mii de scuze :love2:
Am gresit, numai cine nu scrie nu greseste.
Am vrut sa scriu : " ingradirea dreptului de coproprietate fortata si perpetua asupra suprafetelor din imobil care prin natura si destinatia lor sunt in folosinta comuna a tuturor copropietarilor blocului". Asa am vrut sa scriu, dar m-am grabit.

Alte discuții în legătură

Butuc pe cota indiviza sau pe apt unlocatar unlocatar Buna ziua Am schimbat butucul atat de la usa intrare cat si de la usa subsol . Am facut 32 chei care le-am pus ca pret in mod egal celor 16 ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)