avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara

Buna ziua ! Daca am fost militar activ MAp.N , 8 ani incluzand si scoala militara,beneficiez de pensie militara ? Cu stima !
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:24, 30 Iunie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 164/2001 republicata si actualizata, art.15( asa cum a fost introdus in lege prin pct.2 al art. unic din Legea 14/2008), pentru a beneficia de pensie militare, trebuie intrunite cumulativ urmatoarele conditii:
- vechime in serviciul militar de min. 15 ani( intra aici si stagiul ca militar in termen si/sau timpul cat ati fost elev sau student intr- o institutie militara de invatamant);
- varsta de 55 de ani.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara sau pensie de serviciu sorin_1 sorin_1 Am lucrat ca politist peste 20 de ani. In anul 2002 a fost demilitarizata politia. Conform legislatiei in vigoare, pot opta pentru pensie militara de stat daca ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie din sistemul militar. crasmaru costel crasmaru costel rog a ma indruma,eventual articole de legi,in care se prevede ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie (cu ... (vezi toată discuția)