avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara sau pensie de serviciu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara sau pensie de serviciu

Am lucrat ca politist peste 20 de ani. In anul 2002 a fost demilitarizata politia. Conform legislatiei in vigoare, pot opta pentru pensie militara de stat daca am minim 15 ani ca militar. In situatia mea am 13 ani dar la acestia se adauga si cei doi ani de scoala militara si armata? Am sau nu dreptul la pensie militara de stat?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 15:12, 28 Decembrie 2009
Buna ziua !
Legea pensiilor militare nr.164 din 2001 actualizata, la art. 17, al. (1), pct. (b) , specifica clar ca " vechimea in serviciu care se ia in considerare la stabilirea pensiei este perioada in care o persoana s-a aflat in una dintre urmatoarele situatii:
a)..........
b)a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei institutii militare de invatamant pentru formarea cadrelor militare;
In concluzie , aveti dreptul la pensie militara.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara Newton1819 Newton1819 Buna ziua ! Daca am fost militar activ MAp.N , 8 ani incluzand si scoala militara,beneficiez de pensie militara ? Cu stima ! (vezi toată discuția)
Pensie militara anticipata Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) concediu medical avut in ultimul an de la data iesiri la pensie se ia in calcul la vechime ? stagiu militar se ia in calcul la pensie daca am avut ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala in mai borcanm borcanm Sunt ofiter activ in cadrul MAI si institutia in care lucrez se desfiinteaza. Pot solicita pensie anticipata partiala daca am vechime in sistem de 18 ani + 3 ... (vezi toată discuția)