avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara anticipata

concediu medical avut in ultimul an de la data iesiri la pensie se ia in calcul la vechime ?
stagiu militar se ia in calcul la pensie daca am avut continuitate (inainte si dupa la acelasi angajator)?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:28, 17 Octombrie 2009
Daca intrebarea dvs. se refera la perioadele care constituie vechime in seviciu conform Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, raspunsul il gasiti la art. 17 din acest act normativ.

Art. 17. - Vechimea in serviciu care se ia in considerare la stabilirea pensiei este perioada in care o persoana s-a aflat in una dintre urmatoarele situatii:
a) a avut calitatea de cadru militar in activitate;
b) a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei institutii militare de invatamant pentru formarea cadrelor militare;
c) a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
d) a fost in captivitate;
e) a avut calitatea de functionar public cu statut special, in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime pentru pensie ionik_bz ionik_bz Am 39 de ani. Sunt politist din anul 1990, luna decembrie. Mi-am satisfacut stagiul militar in perioada septembrie 1989-septembrie 1990. Din motive medicale ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie din sistemul militar. crasmaru costel crasmaru costel rog a ma indruma,eventual articole de legi,in care se prevede ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie (cu ... (vezi toată discuția)
Ce semnificatie rezulta pentru pensionare? roshu roshu Ce semnificatie si ce efecte are asupra pensionarii, urmatoarea evolutie in activitatea unei persoane: Dupa absolvirea liceului teoretic - a efectuat 2 ani ... (vezi toată discuția)