avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime pentru pensie

Am 39 de ani. Sunt politist din anul 1990, luna decembrie. Mi-am satisfacut stagiul militar in perioada septembrie 1989-septembrie 1990. Din motive medicale sunt nevoit sa ma pensionez. Doresc sa stiu daca perioada efectuarii stagiului militar mi se considera vechime in munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:48, 19 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Stagiul militar constituie perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si se ia in calcul numai la pensionarea pentru limita de varsta.
Daca doriti sa beneficiati de pensie de invaliditate conform Legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, perioada in care ati satisfacut stagiul militar constituie vechime in serviciu.

Art. 18 - Legea nr. 179/2004
Vechimea în serviciu care se ia în considerare la stabilirea pensiei este perioada în care persoana în cauza s-a aflat în una dintre urmatoarele situatii:
a) a avut calitatea de politist;
b) a avut calitatea de militar;
c) a indeplinit serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus;
d) a fost elev al unei scoli de subofiteri sau agenti de politie ori student al unei institutii militare de invatamant pentru formarea militarilor sau al unei institutii de invatamant pentru formarea politistilor;
e) a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
f) a fost în captivitate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala in mai borcanm borcanm Sunt ofiter activ in cadrul MAI si institutia in care lucrez se desfiinteaza. Pot solicita pensie anticipata partiala daca am vechime in sistem de 18 ani + 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie militara anticipata Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) Asociaþia Profesionalã a Angajaþilor din Pazã (A.P.A.P.) concediu medical avut in ultimul an de la data iesiri la pensie se ia in calcul la vechime ? stagiu militar se ia in calcul la pensie daca am avut ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Ce reprezinta \\"vechimea efectiva\\" si \\"vechimea in munca\\" in contextul legii pensiilor de serviciu in cazul militarilor, politistilor, functionarilor ... (vezi toată discuția)