avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca si drepturile aferente dpdv birocratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca si drepturile aferente dpdv birocratie

Eu am fost angajata pentru cateva luni la o firma care nu mi-a facut carte de munca, (cu exceptia faptului ca mi-au inregistrat CIM la ITM, am sentimentul ca am lucrat la negru) si de la care ma zbat de t-spe luni sa obtin adeverinta de vechime pe perioada lucrata.

Daca eu RENUNT pur si simplu sa mai obtin ceva de la firma respectiva (am ajuns sa consider ca nu merita atat chin pentru niste amarate de luni) acest lucru imi poate bloca traseul de vechime in munca la viitoarele angajari ( de genul ca nu o sa imi pot inregistra vechimea de la alte locuri de munca daca nu o am pe asta demonstrata intati, etc.?) sau cauza probleme din punct de vedere al drepturilor de pensie, etc?

Ma intereseaza strict daca faptul ca nu am dovada vechimii de la angajatorul respectiv si daca el nu a platit toate taxele la ANAF/ contributiile la casa de pensii, asigurari sociale si ce-o mai fi, toata aceasta situatie imi poate bloca in vreun fel obtinerea drepturilor (vechime munca, pensie, asig sanatate etc etc etc) de la viitorii angajatori? Intreb acest lucru si prin prisma defiintarii din 2011 a carnetelor de munca, pentru ca nu stiu cum se va tine evidenta angajatilor dupa asta.

... stiu ca nu ar trebuie sa zic asta, dar regret nespus ca mi-au inregistrat CIM... daca as fi lucrat la negru, acum nu aveam nici un fel de complicatii existentiale... #-o

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de concediul de crestere/indemnizatie a copilului MariIonescu MariIonescu Buna ziua! Am o intrebare...Am lucrat cu contract de munca de la varsta de 20 de azi(in prezent am 25),iar in luna aprilie mi-am schimbat locul de munca.Recent ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi elibereze cartea de munca VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 am fost data afara din firma verbal ,fara nici o decizie ,mi-am luat medical preventiv ,intre timp au trimis instintare ca nu m-am prezetat la lucru timp de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ...va vor ajutati-ma ...urgent seda seda am si eu o intrebare foarte importanta, cel putin pentru mine. in situatia in care a fost intocmit un contract individual de munca, inregistrat la ITM, pe o ... (vezi toată discuția)