avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca ...va vor ajutati-ma ...urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca ...va vor ajutati-ma ...urgent

am si eu o intrebare foarte importanta, cel putin pentru mine. in situatia in care a fost intocmit un contract individual de munca, inregistrat la ITM, pe o perioada determinata de 15 zile, echivalentul perioadei de proba, acesta imi va aparea cumva in cartea de munca??? la vechime?? cu toate ca dupa aceste 15 zile a intervenit decizia de incetare a contractului...in plus angajatorul din cate am inteles nu a platit asigurarea sociala in toata aceasta perioada. din cate stiam eu dc un anumit timp, angajatorul nu plateste asigurarile sau CAS-ul, aceasta perioada nu se ia in considerare...va rog ajutati-ma, orice raspuns e binevenit.
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 11:21, 20 Mai 2010
Orice contract de munca, partial sau pe 8 h, determinat - indiferent pe cate zile sau nedeterminat este inregistrat in carnetul de munca.Nu v-a platit ptr cele 15 zile? Puteti vedea la Casa de Pensii daca va scoateti o adeverinta cu stagiul de cotizare, acolo apare denumirea angajator, cod fiscal, si daca a depus declaratie si a virat contrib respectiva
Perioada de proba constituie vechime in munca.
Codului muncii prevede ca pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
Nu conteaza pe ce perioada este incheiat CIM, pe durata determinata sau nu, acesta se va inscrie in carnetul de munca si va constitui vechime in munca, odata ce este inregistrat la ITM. In cazul in care angajatorul nu a achitat contributiile sociale desi v-a retinut din salariu acele sume, aveti doua posibilitati:
- il dati in judecata pe angajator pentru a fi obligat la plata sumelor retinute de la dv. si neachitate bugetelor de asigurari sociale, somaj etc.;
- achitati dv. acele sume pentru a beneficia de drepturile aferente. ;)
Intrebare legata de contractul de munca:in urma cu 2 luni am plecat de la vechiul patron fara sa-mi dea decizia de incetare a activitatii.De a 2-a zi m-am angajat la alt patron.Azi am aflat ca actalul patron nu mi-a facut angajarea,desi lucrez la el de 2 luni,pe motiv ca nu am adus decizia de incetare a activitatii la vechiul patron.Ce e de facut?Chiar nu ma poate angaja fara aceasta decizie?
Ba da va poate angaja fara decizie.
Este obligat sa incheie contract individual de munca cu o zi inainte de inceperea activitatii. Incetarea raporturilor de munca la angajatorul anterior ramane in grija dumneavoastra si a angajatorului anterior.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime anca.b anca.b Buna ziua, Am fost angajata la o firma pentru o perioada de un an, fara carte de munca, dar cu cim. Actualul angajator, la care am carte de munca de ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)
Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de vechime de catre lichidator danielatr danielatr Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)