avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara.
In luna mai 2010 am demisionat de la firma la care lucram. Patronul a primit cererea de demisie, nu a inregistrat-o si nu a aprobat-o. In consecinta nu mi-a incheiat cartea de munca. Am sesizat ITM-ul, care dupa ce a verificat la firma mi-au comunicat ca nu este de competenta lor si sa ma adresez instantei de judecata.
Cum pot proceda pentru a-l obliga pe patron sa-mi incheie cartea de munca, sa o ridic de la ITM si sa o depun la noul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 21:20, 7 Septembrie 2010
Momentan figurati ca angajat?

Demisi este act unilateral al dvs.
Nu trebuie aprobat de patron, si de nimeni altcineva. Dvs. doar ii notificati ca nu veti mai lucra la ei dupa perioada de preaviz, si gata.
Daca refuza inregistrarea, dvs. aveti posibilitatea sa faceti dovada demisie prin orice mijloc de proba (de ex. martori), cel mai obisnuit fiind trimiterea demisie prin posta, cu continut declarat, ca sa aveti oricand dovada.
Dupa expirarea preavizului, nu va mai duceti la munca.
Pentru refuzul eliberarii carii de munca, trebuie sa va adresati instanti de judecata.
Deja lucrez la o alta firma din luna mai 2010, unde nu mi s-a intocmit CIM pentru ca nu am dus cartea de munca. Mentionez ca din luna mai nu am mai lucrat la aceasta firma, dar patronul nu mi-a incetat raporturile de munca, nu a depus formularul de incetare a CIM la ITM si de aceea cartea de munca nu este inchisa la vechiul loc de munca. Nu am probe ca am depus demisia, dar nici nu am fost chemat pentru cercetare disciplinara pentru absente nejustificate.
Eu intreb daca pot actiona in instanta pentru al obliga pe patron sa-mi elibereze decizia de incetare a CIM in baza demisiei depuse de mine sauj indiferent din ce motiv.
Daca puteti dovedi prin orice mijloc faptul ca v-ati depus demisia in mai, atunci il puteti chema in judecata pentru incetarea contractului si restituirea cm.

Daca nu puteti dovedi demisia din mai, atunci sfatul meu este sa ... va mai dati odata demisia, prin posta, trimisa "cu continut declarat", si apoi sa cereti cartea de munca si decizia de incetare cim (dupa 15 zile de la notificarea demisiei).
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
smeagull, utilizator
MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz elnyy elnyy VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU SFATURI LA URMATOARELE INTREBARI. VREAU SA-MI DAU DEMISIA DE LA FIRMA LA CARE LUCREZ PE POSTUL DE VANZATOARE UNDE SANT SI ... (vezi toată discuția)
Demisie transmisa prin posta cu confirmare de primire COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dv urmatoare situatie: doresc sa demisionez de la actualul loc de munca, seful meu nu doreste insa acest lucru si refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)