avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca ...va vor ajutati-ma ...urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca ...va vor ajutati-ma ...urgent

am si eu o intrebare foarte importanta, cel putin pentru mine. in situatia in care a fost intocmit un contract individual de munca, inregistrat la ITM, pe o perioada determinata de 15 zile, echivalentul perioadei de proba, acesta imi va aparea cumva in cartea de munca??? la vechime?? cu toate ca dupa aceste 15 zile a intervenit decizia de incetare a contractului...in plus angajatorul din cate am inteles nu a platit asigurarea sociala in toata aceasta perioada. din cate stiam eu dc un anumit timp, angajatorul nu plateste asigurarile sau CAS-ul, aceasta perioada nu se ia in considerare...va rog ajutati-ma, orice raspuns e binevenit.
Cel mai recent răspuns: ch_mi , utilizator 11:21, 20 Mai 2010
Motivatia oferita de actualul patron este cel putin........ puerila.
Nu are nici o legatira decizia dvs de incetare cu obligatia lui de a va intocmi contract individual de munca.
Practic, dvs lucrati acum la negru, fara vechime, fara asigurari medicale, fara asigurari de somaj.
Nu este puerila daca vechiul angajator nu v-a inchis cartea de munca. Astfel, daca in carnetul de munca figurati inca angajata la vechiul angajator, noul angajator nu poate inscrie contractul sau fara ca vechiul angajator sa inscrie in carnet incetarea raporturilor de munca.
Daca insa, situatia este alta, atunci afirmatia sa este lipsita de logica. ;)
1. Codul muncii permite cumulul de contracte individuale de munca (CIM) concomitente.
2. Angajatorul al doilea nu are dreptate cand spune ca nu poate sa incheie CIM fara decizia de incetare a CIM precedent.
3. Luati legatura cu ITM ca va va ajuta sa rezolvati problema.
Va multumesc pentru raspunsuri.Sa fim seriosi,ce patron ar mai plati cartea de munca a unui angajat inca 2 luni dupa ce acesta a plecat.Eu cred ca este o scuza a actualuilui patron si o razbunare a vechiului patron care nu si-a platit nici macar contributia salariala catre angajat.Toti au drept scuza criza desi isi fac cocediile in strainatate. #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime anca.b anca.b Buna ziua, Am fost angajata la o firma pentru o perioada de un an, fara carte de munca, dar cu cim. Actualul angajator, la care am carte de munca de ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare contract de munca prin acordul partilor bogdan20 bogdan20 Buna ziua.Am si eu nevoie de un model pentru o astfel de cerere. :) (vezi toată discuția)
Neeliberare decizie de demisie si adeverinta de vechime de catre lichidator danielatr danielatr Lichidarorul care se ocupa in prezent de administrarea firmei la care am lucrat, firma intrand in insolventa, nu imi elibereaza decizia de incetare a ... (vezi toată discuția)