avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un caz penal...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un caz penal...

Am lucrat la o asociatie de proprietari ca si administrator ,, cazuri destul de des intalnite....in urma predarii si verificarii actelor reese ca as fi delapidat suma de 513. mil. lei ...se poate sa fie asa deoarece am luat bani in mai multe randuri de acolo si nu am reusit sa ii restitui... cazul meu este la politie, mentionez ca nu sant in masura sa returnez acesti bani.. stiu ca pot fi sanctionata cu inchisoare daca nu restituii aceasta suma... vreau sa stiu cum poate fi incadrata fapta mea,,, daca eu nu am avut nici macar o convetie civila intre mine si asociatie... ce fapta SE poate constituii,,, delapidare sau gestiune frauduloasa am inteles ca exista ceva diferenta de pedeapsa intre cele doua fapte destul de grave consider eu...mentionez ca nu am luat bunuri materiale din acesti bani si ca acolo sant incluse si sume care sau folosit la reparatiile blocului,dar care nu au o nota de constatare ci simple dp. de plata...am recunoscut fapta dar nu sant in totalitate de-acord cu aceasta suma,,, Am un avocat..nu stiu in ce masura ma va putea ajuta..nu am antecedente penale si in prezent lucrez casiera intr-un supermarchet..pot sa imi ceara de la tribunal sa nu mai lucrez in acest domeniu ???
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 11:19, 30 Iunie 2010
nu conteaza daca a existat sau nu o conventie...infractiunea este de delapidare...riscati o pedeapsa cu inchisoarea si interzicerea dreptului de a mai lucra cu gestiune...
da, risca o pedeapsa cu inchisoarea pentru fapta penala nu pentru imposibilitatea de a inapoia suma deoarece CEDO prevede ca nimeni nu poate sta in inchisoare pt neplata unei datorii chiar daca sunteti obligati la plata printr-o hotarare judecatoreasca.
nu va intrezice instant sa lucrati intr-un supermarket.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
513 ron sau 5.130 ron???
daca e ultima varianta ...WOW....:O
de ce nu ati incercat totusi sa discutati cu asociatia poate ajungeati la un consens si nu mai ajungeati sa va faca plangere penala?
oricum bafta dar cu banii nu prea e de glumit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare - sanctiune aplicabila ralu1981 ralu1981 Buna ziua. daca un dosar penal pentru infractiunea de delapidare (este vorba de suma de 16.000ron) ajunge in instanta care este cea mai grava sanciune care se ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema....va rog ajutati-ma cu un sfat macar...ce se poate intampla? ana_miu ana_miu buna ziua! am lucrat de 3 luni intr-un magazin pe postul de casiera si au fost probleme cu programul calculatorului de incasare si gestiune.nu s-au incasat ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)