avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor!!!

Acum 2 ani am achizitionat o casa prin credit ipotecar pe 30 de ani. Am ajuns sa nu mai pot plati. Chiar daca am platit 2 ani, vreau sa las casa bancii. Cand am luat creditul aveam o rata echivalenta in lei de 1400 ron. Acum, dupa 2 ani platesc apx. 2400 ron in functie valoarea euro din ziua respectiva.Practic mi-e imposibil sa mai platesc. Mentionez ca alte proprietati nu mai am. Pot lasa casa bancii fara sa mai am si alte necazuri?VREAU CU DISPERARE SA SCAP DE ACEASTA CORVOADA!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 15:09, 30 Iunie 2010
Atata vreme cat este vorba de un credit ipotecar, nu veti putea vinde acest bun, decat cu acordul bancii care are gaj pe bunul imobil si cu acceptul celui ce preia casa intrucat acesta va prelua si rateele aferente bunului imobil.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Buna ziua !
Din pacate , vestile ptr. dvs. nu sunt prea bune pt ca imobilele si-au diminuat valoarea fata de perioada de acum 2 ani si pretul aceteia este posibil sa nu mai acopere valoarea creditului ( depin, mai mult de atat , in caz de neplata a ratelor casa va fi vanduta sub pretul pietei cel mai probabil . Asa cum a precizat si av.simbotin casa nu o puteti vinde dvs. ptr. ca este ipotecata
Buna ziua,
puteti lasa casa bancii, evident ca acest lucru se va intampla de la sine, insa problema este ca banca probabil va considera ca in urma vinderii acestei case prin scoatere la licitatie, sa nu acopere diferenta de plata a creditului dumneavoastra, motiv pentru care va continua executarea dumneavoastra, asupra altor bunuri existente in patrimoniul dumneavoastra
Buna ziua, casa se poate vinde. Am intrebat la banca. Exista 2 posibilitati:1. Cumparatorul (daca n-are banii) poate prelua ratele de la banca unde am eu creditul adica BCR. 2. Cumparatorul (daca are banii) se achita la banca valoarea ipotecii, se ridica ipoteca si se trece casa pe numele cumparatorului. Problema nu este daca se poate vinde sau nu. Problema este ca nu intreaba NIMENI de ea. Nu sunt cumparatori. Intrebarea mea era: POT LASA CASA BANCII FARA A MAI AVEA SI ALTE NECAZURI?
Multumesc pt. raspuns. Vreau sa mai spun ca nu posed alte bunuri; nici mobile, nici imobile. Cese poate intampla in acest caz?

Alte discuții în legătură

Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci andra7 andra7 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu ... (vezi toată discuția)