avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor!!!

Acum 2 ani am achizitionat o casa prin credit ipotecar pe 30 de ani. Am ajuns sa nu mai pot plati. Chiar daca am platit 2 ani, vreau sa las casa bancii. Cand am luat creditul aveam o rata echivalenta in lei de 1400 ron. Acum, dupa 2 ani platesc apx. 2400 ron in functie valoarea euro din ziua respectiva.Practic mi-e imposibil sa mai platesc. Mentionez ca alte proprietati nu mai am. Pot lasa casa bancii fara sa mai am si alte necazuri?VREAU CU DISPERARE SA SCAP DE ACEASTA CORVOADA!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 15:09, 30 Iunie 2010
In opinia mea, raspunsul la intrebarea dvs este urmatorul:
la acest moment, dvs sunteti proprietarul imobilului (casei), banca avand calitatea de creditor ipotecar.
Nu trebuie confundata ipoteca cu gajul, banca este creditor ipotecar, de rang I cel mai probabil, iar nu creditor gajist, ceea ce este si imposibil in cazul bunurilor imobile.
Asa cum am aratat, banca are numai calitatea de creditor.
Ca sa transmiteti dreptul de proprietate asupra bunului imobil de la dvs la banca, trebuie incheiat un act juridic care sa aibe puterea sa transfere dr de proprietate, de ex contract de vanzare cumparare, donatie...
Banca are posibilitatea inceperii procedurii de executare silita imobiliara in vederea vanzarii la licitatie publica a bunului imobil.
In cadrul executarii silite, banca are posibilitatea sa liciteze in contul creantei sale, si sa adjudece bunul imobil in favoarea sa, astfel devenind proprietarul bunului.
Din ceea ce cunosc, bancile cauta sa isi recupereze sumele imprumutate si cel mai probabil vor cauta sa vanda bunul la licitatie publica.
Bineinteles ca exista si posibilitatea ca valoarea bunului imobil sa nu acopere creditul acordat, dobanzile si penalitatile contractuale, situatie in care veti fi tinut sa achitati diferenta de pret.
Oricum, pana la inceperea executarii silite, banca trebuie sa declare creditul ajuns la scadenta.
Av. Mihai Vaduva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci andra7 andra7 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu ... (vezi toată discuția)