Am 2 ore pe cartea de munca si lucrez in firma de 1 an numai primele 5 luni am avut contractul de 8 ore apoi am trecut pe 2 ore.Intrebarea mea este mai beneficiez de concediu de crestere a copilului ;) sau imi puteti spune cum se procedeaza sa-mi platesc singura diferenta la itm:(( specific ca sunt insarcinata in 2 luni si as avea timp ptr a face 12 luni cu 8 ore. astept raspunsul dv.
Veti beneficia de indemnizatie, chiar daca aveti CIM cu timp partial. Legea prevede ca trebuie sa realizati venituri supuse impozitarii in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Ordonanta de urgenta nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede obligativitatea, ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, persoana care va beneficia de indemnizatia de crestere copil sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal, indiferent daca are contract cu norma intreaga sau norma redusa.
=D> ce bine multumesc mult ptr raspuns.Mai am o intrebare : cand anunt firma de sarcina ca sa nu ma poata concedia am inteles ca trebuie sa astept 3 luni altfel ma poate concedia pe diferite motive..e posibil?
Codul muncii, la art.61, prevde urmatoarele:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantina;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata indeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Somaj
ContSters138896
BUNA ziua am multa intrebari;am lucrat la o firma 2006-2009cu8 ore am schimbat locuri de munca fara intrerupere2009 martie cu norme 4-ore.Acum patronul ... (vezi toată discuția)