avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 ore in cartea de munca beneficiez de concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 ore in cartea de munca beneficiez de concediul de crestere a copilului?

Am 2 ore pe cartea de munca si lucrez in firma de 1 an numai primele 5 luni am avut contractul de 8 ore apoi am trecut pe 2 ore.Intrebarea mea este mai beneficiez de concediu de crestere a copilului ;) sau imi puteti spune cum se procedeaza sa-mi platesc singura diferenta la itm:(( specific ca sunt insarcinata in 2 luni si as avea timp ptr a face 12 luni cu 8 ore. astept raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 2 Iulie 2010
Scuze am uitat un lucru important cum trebuie sa ''arate'' aducerea la cunostiinta de starea de graviditate am inteles ca trebuie sa contina adeverinta medicala de la doctorul ginecolog sau medicul de familie.Imi puteti da un exemplu va rog!
bella_85 a scris:

=D> ce bine multumesc mult ptr raspuns.Mai am o intrebare : cand anunt firma de sarcina ca sa nu ma poata concedia am inteles ca trebuie sa astept 3 luni altfel ma poate concedia pe diferite motive..e posibil?

Nu exista asa ceva ... chiar daca sunteti gravida firma poate dispune concedierea dvs in caz de faliment sau de reorganizare judiciara a angajatorului.
In OUG nr.96/2003 exista o prevedere referitoare la faptul ca in caz de concediere , angajatorul are obligatia ca, în termen de 7 zile de la data comunicarii acestei decizii în scris catre salariata, sa transmita o copie a acestui document sindicatului sau reprezentantilor salariatilor din unitate, precum si inspectoratului teritorial de munca ori, dupa caz, Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
In principiu eu sunt unul din lideri de sindicat al firmei dar firma nu mai are 20de salariati si nu stiu daca mai valabil, asta sper sa fie un mic avantaj ptr mine.Multumesc ptr sfaturi
Un sindicat se poate constitui cu minim 15 persoane ... faptul ca sunteti lider de sindicat va protejeaza mult mai mult decat starea de graviditate .... art.223 alin.2 C.mun. prevede ca, pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioadă de 2 ani de la încetarea acestuia reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţii din unitate.
O reglementare aproape identica o gasiti si in Legae nr.54/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical la gravide DanutSimonca DanutSimonca Buna ziua, Sotia mea este insarcinata in 11 saptamani, in 25 noiembrie expira concediul de ingrijire al primului copil, ea a mai pierdut o sarcina si ... (vezi toată discuția)
Plata c.a.s. MIRELA ARCHIUDEAN MIRELA ARCHIUDEAN AM SI EU O INREBARE. IN CAZUL IN CARE UN ANGAJATOR ISI INCHIDE DEFINITIV FIRMA,SI ARE ANGAJATI IN CONCEDIU MEDICAL CINE MAI TREBUIE SA PLATEASCA CONTRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Sunt angajata unei firme din aprilie 2012..Am inceput cu un contract determinat pe 3 luni si, actualmente am un al doilea contract determinat pe ... (vezi toată discuția)