avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... angajatorul poate depune dosarul la casa de pensii?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

angajatorul poate depune dosarul la casa de pensii?

Se poate depune dosarul de pesionare in numele angajatului de catre o firma privata ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:38, 1 Iulie 2010
"ART. 167^2
În perioada eşalonării vârstelor standard de pensionare şi a stagiilor de cotizare prevăzute în anexa nr. 3, cererea de pensionare împreună cu actele doveditoare se depun de către solicitant sau, după caz, de către angajator, cu 30 de zile calendaristice înainte de data îndeplinirii condiţiilor de pensionare prevăzute de lege, la casa teritorială de pensii în a cărei rază teritorială se află domiciliul solicitantului."
*** daca cel ce solicita pensia nu este in activitate, isi depune dosarul
*** daca este salariat , angajatorul depune dosarul
cimpoierusimona a scris:
Se poate depune dosarul de pesionare in numele angajatului de catre o firma privata?

Angajatorul poate depune dosarul la casa de pensii cu o singura conditie: cererea privind acordarea pensiei sa fie semnata de angajat. Dreptul de pensie este un drept intuitu personae, nu poate fi exercitat decat personal sau prin mandatar cu procura speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare kyoko kyoko Buna ziua! Am urmarit cu interes subiectele postate pe acest site. Doresc sa stiu si eu cine inainteaza dosarele de pensionare ale angajatilor, angajatorul ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cocacola1313 cocacola1313 Buna ziua! mama mea este pensionara de 1 an si ar vrea sa se angajeze cu 6 ore pe zi vanzatoare la un magazin in zona. As vrea sa intreb daca poate face legal ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare ani.codarcea ani.codarcea cine trebuie sa depuna dosarul pentru pensionare la directia muncii,angajatul sau angajatorul? (vezi toată discuția)