avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare tichete de masa.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare tichete de masa.

Buna ziua,
avind in vedere ultimele modificari legislative privind acordarea tichetelor de masa, respectiv impozitarea acestora de la 1 iulie 2010, as dori sa va intreb:
1. Ce alte contributii datoreaza angajatul (in afara impozitului de 16%) si angajatorul, in legatura cu tichetele de masa (CAS, Fond somaj, CASS, etc)
2. Acordarea tichetelor de masa- respectiv impozitarea lor, trebuie reflectata in statul de plata?
Multumesc mult,
Marta Filip.
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 12:54, 19 Aprilie 2011
Buna ziua.

Am inteles ca Senatul aa cceptat tacit NEIMPOZITAREA tichetelor de masa. Asta In primul rand de la ce data va intra in vigoare aceasta masura astfel incat patronii sa redea angajatilor cei ~ 30RON.

Va multumesc
Va rooooooooooooogggggg....daca observati ca s-a aprobat amendamentul acela propus la OUG 117/2010 cu neimpozitarea tichetelor de masa....spune-ti la toata lumea...plz! mii de multumiri
la institutiile publice in anul 2010 sa acordat cf ccm contravaloare masa calda de 7 lei/zi,aceasta se impoziteaza incepand cu 01 07 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa: se retine ceva din salariu ? TaraTara TaraTara Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se retine o suma din salariul net pentru bonurile de masa (care nu apar in contract, nu stiu daca asa se procedeaza in ... (vezi toată discuția)
Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)