avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie facut inventar?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie facut inventar?

Trebuie facut neaparat inventar pt. schimbarea TVA-lui?
Cel mai recent răspuns: doina-marieta , utilizator 21:19, 6 Iulie 2010
In cazul magazinelor, pretul de vanzare cu amanuntul include tva-ul neexigibil.
Eu ma gandeam sa fac asa: in cazul modificarii preturilor un proces verbal de modificare preturi (cu lista completa de produse), iar in cazul pastrarii preturilor vechi, un proces verbal de modificare a tva-ului neexigibil si adaosului comercial, in baza caruia sa inregistrez nota contabila de reglare (diminuare 378 si majorare 4428).
Alte pareri?!?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
contabil20, utilizator
Era obligatoriu inventarul ?

pt.ca eu nu am facut inventar , intrucat nu am majorat preturile , am facut doar in contabilitate modificarile prin diminuarea adaosului .

va rog , un raspuns . voi cum ati facut ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare marfuri uzate moral gabinemo gabinemo Am urmatoarea intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate(monografie) scaderea unor marfuri uzate moral. Va multumesc (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)