avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sediu firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sediu firma

Buna seara

Am si eu o problema, in sensul ca acum 6 ani am cumparat o garsoniera si pe acea adresa era facuta o firma, care este si la ora actuala. Nu este normal ca fostul proprietar sa aibe in mod abuziv, firma pe adresa mea. Ce pot face cu cheltuieli minime?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters145427 , utilizator 17:43, 30 Iunie 2010
Depuneti o adresa la ORC din judetul in care se gaseste garsoniera, adresa prin care comunicati situatia de fapt in care va aflati. Mentionati in acea adresa ca dumneavoastra nu aveti incheiat cu societatea respectiva nici un contract de inchiriere/comodat si ca nu sunteti de acord ca aceasta sa figureze cu sediul social la adresa la care se gaseste garsoniera dumneavoastra. Eventual, puteti anexa la adresa respectiva si o copie a actului dumneavoastra de proprietate.
În principiu nu aveţi nimic de pierdut şi nu vă crează obligaţii, dar dacă doriţi totuşi să nu mai figureze pe adresa respectivă spuneţi-i fostului proprietar să-şi schimbe sediul firmei. Dacă totuşi nu rezolvaţi nimic faceţi o adresa la ORC prin care semnalaţi că proprietarul apartamentului nu mai este cel iniţial şi că nu mai doriţi să păstraţi acea adresă ca sediu de firmă.
Cereti de la Oficiul Registrului Comertului copie dupa contractul in baza caruia firma respectiva functioneaza la sediu;
Probabil este contract de comodat,mai putin probabil sa fie de inchiriere;
Dupa ce vedeti contractul faceti adresa pt rezilierea contractului firmei respective,sau incetarea lui,in functie de clauzele din ctr
Depuneti la ORC copie dupa actul de proprietate si o cerere in acest sens
Cea mai putin costisitoare varianta este sa ii comunicati fostului proprietar faptul ca trebuie sa isi schimbe sediu social de la adresa dvs. intrucat, in caz contrar, veti face personal demersuri pentru radierea sediului respectiv si nu il veti anunta de momentul in care societatea ii va ramane fara sediu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez sediul social al unui srl? Mirabilis Mirabilis Buna ziua! Am cumparat in urma cu un an un apartament ce figura ca sediu social al unei firme in care fostii proprietari erau asociati. Acestia s-au retras ... (vezi toată discuția)
Sediu ion_ceci ion_ceci Am urmatoarele probleme: 1. Ce se intampla daca eu si asociatul meu nu ne intelegem cu privire la schimbarea administratorului sau la alta problema ce ... (vezi toată discuția)
Verificarea sediului unei firme axinte axinte Am in proprietate o garsoniera si din pacate am permis unor fosti colegi sa-si inregistreze o firma pe adresa garsonierei. Ma intereseaza sa stiu unde ma pot ... (vezi toată discuția)