Am cumparat in urma cu un an un apartament ce figura ca sediu social al unei firme in care fostii proprietari erau asociati. Acestia s-au retras din firma inainte de ne vinde apartamentul. Dar inca primim corespondenta firmei respective. Mai mult, au inceput sa apara executori judecatoresti pentru ca firma nu si-a platit niste rate de leasing. Nu avem cum sa-i contactam pe proprietarii firmei, iar fostii proprietari ai apartamentului zic ca nu mai tin legatura cu ei.
Ni s-a spus ca pentru a nu mai avea batai de cap cu firma respectiva trebuie sa depunem o cerere pentru ca apartamentul nostru sa nu mai figureze ca sediu social al SRL-ului repsectiv. Zis si facut. Am facut cererea al Administratia Financiara. De acolo a venit raspuns ca cei de la Registrul Comertului pot rezolva situatia si sa ne adresam lor. Inca o cerere si o plimbare pana acolo nu ar fi o mare problema. Exista insa o ciudatetie in raspunsul de la AF care zice ca firma respectiva este inregistrata de fapt cu alt sediu decat adresa noastra actuala si anume: vechea noastra adresa.
Intrebare: cum poate o firma sa-si schimbe sediul peste noapte (in comunicareile aduse de executorii judecatoresti scrie clar ca sediul social al firmei e adresa noastra actuala)? Si presupunand ca-l schimba, cum poate sa-l schimbe pe vechea noastra adresa desi noi nu avem nici o legatura cu ei si nu am stiut de firma asta inainte de a ne muta la adresa de acum? Se poate sa se fi incurcat ceva la registrul comertului? (mi se pare prea mare coincidenta ca noul sediul cu care figureaza acum firma sa fie vechiul nostru apartament...)
Parerea mea este sa va prezentati dvs. in persoana - nu prin cerere - la Registrul Comertului si sa discutati, sa verificati, sa analizati toata situatia.Solicitati angajatilor de la Registru sa verifice ce fel de contracte/titluri de proprietate si cu ce adrese stau la baza stabilirii sediului social al firmei respective.Nu ar fi exclus ca aceasta firma "si-a insusit" vreun contract/titlu de proprietate de-al dvs.in copie, in perioada cand ati efectuat demersurile pentru cumpararea actualului apartament si, probabil, vanzarea celui de la vechea dvs. adresa.
Va trebui sa mergeti la ORC si sa depuneti o cerere de radiere a punctului de lucru, respectiv sediu social, de la adresa unde sunteti proprietar. Pentru asta mergeti cu un extras CF actual si creti sa se faca verificarea faptuluica dvs nu aveti nici o legatura cu SC respectiva, nu sunteti asociat in SC si nici nu exista un contract de localtiune intre dvs si SC.
In baza cererii dvs ORC, prin judecatorul delegat, va radia sediul social si va notifica SC sa isi decalre un sediu social, in caz contrar oricine interesat va putea cere lichidarea firmei pentru ineindeplinirea conditiilor de functionare a societatii: adica existenta unui sediu social.
Sediu firma
amalyca
Buna seara
Am si eu o problema, in sensul ca acum 6 ani am cumparat o garsoniera si pe acea adresa era facuta o firma, care este si la ora actuala. Nu este ... (vezi toată discuția)