avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

Sotia nascuta in 1953 20 Oct,a nascut 4 copii.Cand poate iesii la pensie,are 14ani si 6 luni vechime.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 09:29, 1 Iulie 2010
Sotia dvs. indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta in mai 2011, cand va avea varsta standard de pensionare de 57 de ani si 7 luni, varsta redusa cu 2 ani pentru ca a nascut si a crescut 4 copii.
- pensie limita de varsta la data de 20.05.2013. (la 59 ani si 7 luni)
Nu i se reduce varsta urmare nasterii celor 4 copii, intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare. (trebuia sa realizeze cel putin 29 ani si 2 luni)

ART. 48^2/Lg 19/2000
(1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare după cum urmează:
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate iesi mama la pensie? maariusboros maariusboros Buna Ziua , Am 4 copii si am 57 ani , as dori sa stiu daca mai este in vigoare legea cu reducerea anilor de pensie daca am 4 copii.. Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie Chitu Elisabeta Chitu Elisabeta O doamna nascuta in apr.1954,30 de ani vechime,am nascut 3 copii.Cand poate iesi la pensie anticipata.Multumesc (vezi toată discuția)
Cumul conditii speciale si ani crestere minori Ema10 Ema10 Buna ziua, Am o situatie un pic confuza privind decizia de pensionare si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Am primit decizia de respingere a ... (vezi toată discuția)