avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa II de munca ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa II de munca ?

Am fost incadrat in functia de controlor trafic aerian din 1979 pana in 1987 cand am schimbat functia. Am trecut pe functie de pilot. Din 1988 pana la pensionare am fost incadrat in gr.I si speciala de munca. Pe perioada 1979 - 1987 nu mi se recumoaste grupa a II de munca pentru ca nu am fost incadrat in functie(CTA) la data emiterii Ordinului 50/1990 cu toate ca am fost incadrat pe toata perioada 1978 - 2008 la aceeasi unitate de aviatie. Este corect sa nu se recunoasca aceea perioada de munca in gr.II a? Functia detinuta de controlor trafic aerian figureaza in Ordinul 50/1990 Anexa II pozitia 127. Mentionez ca pe toata perioada 1979 -2008 am detinut si licenta de controlor trafic aerian si an efectuat si aceasta functie ca si cumul de functii la aceeasi unitate de aviatie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:50, 30 Iunie 2010
maris_em a scris:
Pe perioada 1979 - 1987 nu mi se recumoaste grupa a II de munca pentru ca nu am fost incadrat in functie(CTA) la data emiterii Ordinului 50/1990 cu toate ca am fost incadrat pe toata perioada 1978 - 2008 la aceeasi unitate de aviatie. Este corect sa nu se recunoasca aceea perioada de munca in gr.II a?

Nu stiu cine nu va recunoaste grupa II de munca, dar greseste. Greseste cu o singura conditie: perioada la care va referiti sa fie trecuta in carnetul de munca sau dovedita cu o adeverinta ca fiind perioada lucrata in grupa II de munca.

Data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 50/1990 nu are nicio legatura cu situatia dvs. pentru ca pct. 13 din acest act normativ prevede urmatoarele:
13. Perioada lucrata după data de 18.03.1969 pînă în prezent şi în continuare se încadrează în grupele I şi II de munca în conformitate cu prevederile prezentului ordin ce înlocuieşte ordinele nr. 59/1969, 105/1976 şi 210/1977 ale ministrului muncii şi ministrului sănătăţii, care îşi încetează aplicabilitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul nr. 50/1990 este valabil pentru anii 1977-1978? dali_c dali_c Buna ziua, Ordinul 50/1990 este valabil pt anii 1977-1978 ? (vezi toată discuția)
Beneficiari de grupa a ii-a de munca gretar gretar Incerc sa ajut un vecin sa obtina grupa a II- a pentru cativa ani 1972-1987, cand a lucrat la o ferma zootehnica. Are o adeverinta care certifica faptul ca a ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta pentru grupa de munca hodor dana hodor dana Tatal meu a lucrat in perioada 1952-1980 la CFR in functia de lacatus. Am solicitat adeverinta pentru grupa de munca pentru aceasta perioada si i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)