avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc incredintarea copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc incredintarea copilului

Doresc sa mi se incredinteze copilul
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:28, 1 Iulie 2010
faceti actiune in acest sens.
Este necesara introducerea unei actiuni de incredintare minor, actiune in cadrul careia va trebui sa faceti dovada ca este in interesul minorului sa va fie incredintat si ca aveti conditii optime de crestere si educare.
Criteriile avute de instante la incredintarea minorilor sunt :-varsta minorului, atasamentul fata de unul sau ambii parinti, situatia locativa, posibilitati materiale , posibilitati de a acorda supraveghere si de a se ingriji de copil, preocuparea manifestata pentru crestererea copilului pana la momentul litigiului,conduita morala etc.
Probe:inscrisuri, martori, interogatoriu, ancheta sociala, audiere minor in cazul in care are varsta mai mare de 10 ani.;)
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,ce drepturi poate sa aiba un \"asa zis tata\" daca nu si-a vazut copilul de vazut de 3 ani,nu ia cumparat si dat niciodata nimic,nu il intreseaza ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)