avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Astazi am fost anuntata de catre firma la care lucrez de 8 ani ca mi s-a desfiintat postul de munca si am primit o oferta pentru un nou loc de munca, insa care este unul total "nefavorabil".
Intrebarea mea este: daca refuz noul loc de munca si sunt concediata, mai am dreptul la somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 17:33, 4 Iulie 2010
aveti dreptul la somaj daca c.i.m inceteaza pentru motive ce nu tin de pers. dvs. si daca in ultimele 24 luni ati lucrat minim 12 luni .
Perfect, pana aici nu ar fi nicio problema, va multumesc!

Insa, lucrez la aceasta firma de 8 ani pe un post si de aproximativ 6-7 luni am fost mutata pe alt post(aceeasi firma), post care acum se desfiinteaza; este vreo problema faptul ca nu lucrez de 12 luni pe acest post?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
L. Ioana, utilizator
nu
Ok va multumesc!

Totusi o sefa mi-a spus ca in cazul in care nu voi accepta noul post de munca, nu am dreptul la somaj si sunt obligata sa imi dau demisia.Este adevarat?Din ce mi-ati spus dumneavoastra reiese ca nu.Probabil ca este o metoda de a ma presa sa accept postul.
exact!

Alte discuții în legătură

Concediere - detalii ciprian_br ciprian_br buna ziua sunt novice in detalii prinvind contractul de munca si doresc sa ma ajutati lucrez intr-un domeniu de retail cu aproximativ 500 de oameni si pe ... (vezi toată discuția)
Modificarea locului muncii fara stirea angajatului elena dragne elena dragne Buna ziua , Ma numesc Elena Dragne sunt din Botosani , lucrez de circa 1 an de zile la DGFPJ avand functia de secretar dactilograf I ,ocupand functia de ... (vezi toată discuția)
Mutare din tehnician chimist la bucatarie ellaene ellaene Sunt parinte unic a trei copii intre 10 si 6 ani,sunt angajata de 11 ani pe post de tehnician chimist la facultatea de chimie din Bucuresti si de curand am ... (vezi toată discuția)