avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare clienti - persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare clienti - persoane fizice

la o firma de termopane sa taiat facturi pe clienti persoane fizice si nu au fost incasate la data de pe factura .asa ca acum se schimba tva si bineinteles ca nu mai pot taia bon fiscal ptr sumele neancasate din cauza tva - 24%
deci facturile au fost inregistrate in contabilitate la data cand au fost taiate , numai ca nu au fost incasate ramanand in soldul D 411
dupa 1 iulie pot sa tai chitante de mana ptr sumele neancasate?
Cel mai recent răspuns: miraj , utilizator 06:58, 1 Iulie 2010
Livrarea produselor sau prestarea serviciilor este diferita de incasare. Exigibilitatea a intervenit la data intocmirii facturii. Incasarea numerarului se poate face oricand.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal - facturi - pers fizice miraj miraj buna ziua am o firma de confectionat termopane si am urmatoarea situatie: ptr persoanele fizice ptr care execut comenzi de termopane la incasarea banilor le ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)