de cate ori intreb administratorul DE CE?acelasi raspuns :asa a hotarat adunarea generala.sa va dau unele exemple:
-suntem in 07.04;
tabel cu intretinerea pe luna februarie ex:245 lei;
un locatar nu a platit 2 luni intretinerea>restanta (dec + ian) ex:500;
coloana cu penalitati 0 lei:
08.04-tabelul cu intretinerea lunii martie ex:250 lei;
coloana cu penalitati are venerabila suma de 74,5 lei
adica500(dec+ian)+245(feb)=745*10%
deci procentul de penalitiate este de 10% la toata suma restanta inclusiv luna februarie care mai are inca 30 de zile scadente!
intrebat administratorul raspunde zeflemic ca asa a hotarat ad gen.
un alt locatar are restante in val de 2100 lei penalizari 210 lei -acesta neplatindu-si intretinerea vreo 6,7 luni
stiu toate astea pt ca am fost membru in comisia de cenzori,am adus la cunostinta asta si mai multe chestii ,presedintelui dar nu s-a facut nimic;am lasat mostenire aceleasi sesizari si urmatorului cenzor care m-a inlocuit,dar e leget de maini ,ca nu e sustinut de nimeni din scara.presdintele si administratorul fac legea 230/2007 la noi in scara.
l-am mai intrebat de ce nu platesc cei de la parter "abonamentul"la lift,raspunsul fiind ca ad gen a hot(acum 20 de ani-tot cu el administrator)ca acei de la parter sa fie scutiti la plata liftului dar sa platesca energia electrica :stunned:
nu am reusit sa intreb la alte asociatii, dar este posibil ca la un interfon de pe vremea lui bunica ( cartele cu cod de bare)sa platim un serviciu de intretinere in valoare de 124 lei pe luna(adica 1240 lei pe an ) cand un "ab" la lift(care este vital) este in val de 200 lei pe luna?
si multe altele
nu stiu cui sa ma adresez si daca o sa o fac se va rez ceva?pt ca primaria i-a verificat registrul de casa si este ok.si mie mi-a dat ok la calcule dar......atunci cand exista un singur fond de incasari si plati iar fondurile de rulm,pen,chirii,etc sunt niste caiete cu coperti cartonate,nu ai toate datele problemei
va multumesc
Daca sunt mai multi nemultumiti decat cei multumiti de activitatea administratorului, schimbati-l. Orice hotarare a adunarii generale, se adopta dupa ce se supune la vot Daca aveti mari neplaceri si considerati ca aveti dreptate v a puteti adresa biroului de la primarie, ce raspunde de activitatea asociatiilor de proprietari din oras.
:D
sa- mi spuneti si mie la cine as putea apela pentru a-l obliga sa aplice legea.
fiind vecin cu noi ,pentru toti locatarii e mai dificil sa recunoasca faptul ca ar trebui schimbat si atunci o solutie mediatoare ar fi cea mai indicata.
si la ce exemple v-am dat ,credeti ca primaria va controla exact pe problemele sesizate?sau avand relatii poate sa se scoata cum a facut-o acum 4,5 ani la o plangere a unei vecine strigand in gura mare ca primaria nu i-a gasit nimic in neregula?
Comisia de cenzori este primul organ de control, in legatura cu finantele. Cand va fi o sedinta de comitet, puteti sa stati va vorbiti pe indelete cu presedintele si membrii comitetului , sa le spuneti tuturor propunerile si problemele ce va sunt neclare si vor fi consemnate in procesul verbal si poate vor medita.
La cenzor sa apelati. Fara gluma! Daca cenzorul e "natafleata", d-aia si administratorii si presedintii de asociatiei isi fac de cap.
Daca cenzorul "bate cu pumnul in masa" si le denunta matrapazlacurile vecinilor, anuntand public (in bloc) ca el nu mai semneaza listele de intretinere pana nu se intra in normal cu calculele..... atunci va starni ceva-ceva panica si la proprietari, dar si la administratori, presedinti de asociatie.....