avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati plata intretinere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati plata intretinere apartament

Asociatia de locatari, dupa schimbarea conducerii, vrea sa perceapa penalizari la plata intretinerii incepand cu anul 2011. Eu am platit intretinerea (care consta numai in lumina pe scara, femeia de servici si salariile administratorului, presedentelui si cenzorului) la interval de cateva luni deoarece sumele erau mici (am centrala termica si apa rece separat). Atunci cand am platit, am achitat toata suma trecuta in tabelul afisat de asociatie.. Nu inteleg ce se recalculeaza acum.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:54, 26 Ianuarie 2018
Pentru calcularea de penalitati, as. loc. are suport legal, insa nu poate sa-si faca de cap, sa inceapa a recalcula din 2011. Daca au o asa hotarare luata in AG, trebuie ca toti locatarii sa fie informati din timp - fie au participat efectiv la lucrarile AG, fie au citit informarea intocmita si afisata la aviziere, pentru cei care nu au participat.
Apoi, conform legislatiei in vigoare, comitetul executiv al asociatiei, trebuie sa aiba decis un Sistem propiu de penalizari.
Una peste alta, asociatia poate calcula penalizari pe anii 2015, 2016 si 2017.
Mai mult, cum am mai scris, toti locatarii trebuiesc informati in legatura cu hotararea/decizia de a recalcula aceste penalizari. Ma gandesc ca vecheastructura de conducere si administratie nu v-au calculat penalizari, din acest motiv, probabil, dvs. ati achitat doar sumele afisate reprezentand intretinerea.
Mergeti la asociatie, discutati cu presedintele, vedeti care este punctul lor de vedere, aratati-le ca este ilegal sa calculeze penalitati din anul 2011 si ne mai informati.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarile din 2007 afisate in 2010 spooky_bobo spooky_bobo asociatia de proprietari a blocului unde locuim nu a afisat niciodata faptul ca se percep penalizari la intretinere ceea ce ne a facut pe noi locatarii sa nu ... (vezi toată discuția)
Penalizari andyc25 andyc25 Buna ziua, Am rugamintea de a-mi spune care este procentul care se aplica in cazul neachitarii intretinerii si dupa cate zile se aplica? Doresc sa va intreb ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme ... oanar30 oanar30 Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme de cateva luni. Ulterior am platit la zi suma datorata. Acum s-au calculat penalizarile ... (vezi toată discuția)