avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme ...

Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme de cateva luni. Ulterior am platit la zi suma datorata. Acum s-au calculat penalizarile pentru perioada 2020-2022 si apare de plata o suma la penalizare pentru acea perioada Este corect sa se calculeze penalizari dupa o perioada asa lunga in care nu aparea nimic afisat?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:16, 16 Iunie 2023
Nu.
Dar sunteti sigur ca nu au ramas ceva restante? Normal se incaseaza intretinerea si restanta aferenta. Poate dvs ati calculat ca aveti restanta la intretinere 500 lei...de ex...si ati platit 500. Dar trebuia sa platiti si penalizarile aferente.
Multumesc. Intretinerea este platita la zi. Am cerut clarificari si mi s-a spus ca nu s-au calculat atunci ci au decis sa le calculeze acum luan in considerare un interval de 3 ani la initiativa cenzorului .
Daca in momentul "initiativei " cenzorului nu aveati nici o datorie (penalitatile trebuiau aplicate la momentul respectiv, conform legii 196/2018 articolul 77 alin 1, dupa 60 de zile de la aparitia datoriei) si nu ati aparut pe nici o lista de cheltuieli lunare cu penalitati, acum nu se mai pot aplica si e o ilegalitate. Termenul de 3 ani reprezinta altceva, iar cenzorul e pe dinafara.
[ link extern ]
Puteti sa le contestati in instanta fara probleme.
Multumesc frumos!
Nu s-au calculat...pa. Nu au voie sa va puna retroactiv.

Alte discuții în legătură

Plata penalitati intretinere sarabanda sarabanda 1. in 2010 am aflat ca avem penalitati din calculate din 2002 - asta cand ne-am dus sa cerem adeverinta in vederea vanzarii si sa platim sumele datorate la ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - cum da in judecata rau platnici? florificiu florificiu Buna ziua Una din problemele arzatoare pe care le avem in blocul in care locuiesc este \"neplata intretinerii\" de catre cateva apartamente de ani de zile ... (vezi toată discuția)