avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... o hotarare a adunarii generale mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

o hotarare a adunarii generale mai presus decat legea?

buna seara.

de cate ori intreb administratorul DE CE?acelasi raspuns :asa a hotarat adunarea generala.sa va dau unele exemple:
-suntem in 07.04;
tabel cu intretinerea pe luna februarie ex:245 lei;
un locatar nu a platit 2 luni intretinerea>restanta (dec + ian) ex:500;
coloana cu penalitati 0 lei:
08.04-tabelul cu intretinerea lunii martie ex:250 lei;
coloana cu penalitati are venerabila suma de 74,5 lei
adica500(dec+ian)+245(feb)=745*10%
deci procentul de penalitiate este de 10% la toata suma restanta inclusiv luna februarie care mai are inca 30 de zile scadente!
intrebat administratorul raspunde zeflemic ca asa a hotarat ad gen.
un alt locatar are restante in val de 2100 lei penalizari 210 lei -acesta neplatindu-si intretinerea vreo 6,7 luni
stiu toate astea pt ca am fost membru in comisia de cenzori,am adus la cunostinta asta si mai multe chestii ,presedintelui dar nu s-a facut nimic;am lasat mostenire aceleasi sesizari si urmatorului cenzor care m-a inlocuit,dar e leget de maini ,ca nu e sustinut de nimeni din scara.presdintele si administratorul fac legea 230/2007 la noi in scara.
l-am mai intrebat de ce nu platesc cei de la parter "abonamentul"la lift,raspunsul fiind ca ad gen a hot(acum 20 de ani-tot cu el administrator)ca acei de la parter sa fie scutiti la plata liftului dar sa platesca energia electrica :stunned:
nu am reusit sa intreb la alte asociatii, dar este posibil ca la un interfon de pe vremea lui bunica ( cartele cu cod de bare)sa platim un serviciu de intretinere in valoare de 124 lei pe luna(adica 1240 lei pe an ) cand un "ab" la lift(care este vital) este in val de 200 lei pe luna?
si multe altele
nu stiu cui sa ma adresez si daca o sa o fac se va rez ceva?pt ca primaria i-a verificat registrul de casa si este ok.si mie mi-a dat ok la calcule dar......atunci cand exista un singur fond de incasari si plati iar fondurile de rulm,pen,chirii,etc sunt niste caiete cu coperti cartonate,nu ai toate datele problemei
va multumesc
va multumesc pt sfaturi.o sa le urmez.

totodata as dori sa va mai intreb ceva.si eu am avut restante destul de mari (din 2006 pana la inceputul anului 2010) la care s-au adunat penalitati ,calculate asa cum v-am zis anterior,in val de 630 lei(si care au fost trecute intr-o coloana separata pe tabelul de intretinere)de cate ori am platit din restanta pe chitanta scria suma si partial restanta,nu luna pt care s-a platit.in prezent(cu mari sacrificii) mai am de ahitat luna mai si iunie si penalitati 630.
as avea dreptul sa cer anularea penalitatilor pe motiv ca au fost calculate abuziv(fara sa fie platite penalitati furnizorilor,facturile fiind platite la timp),sau ca suntem o familie cu 5 membrii(3 adulti si 2 copii)din care un copil si un adult sunt cu handicap grav?
Din pacate, faptul ca asociatia nu are de platit restante catre furnizori, nu este un motiv, conform legii, de a nu se calcula penalizari restantierilor catre asociatie. Apoi problemele sociale, problemele familiei dumneavoastra nu constituie motiv, conform legii sa nu vi se aplice penalizari la sumele restante. O solutie ar fi adresarea unei cereri catre presedinte si comitetul executiv prin care sa va angajati la plata in cateva rate a debitului si sa-i rugati sa analizeze posibilitatea reducerii penalizarilor deja calculate si/sau ingetarea acestora la cuantumul actual pentru 3-4 luni pana achitati totul si ajungeti la zi cu platile.
Aceasta tine de faptul daca asociatia are o situatie fiunanciara buna, daca au incredere in dv ca veti plati, daca sunteti in relatii bune cu vecinii care administreaza asociatia...
dupa cum v-am spus am unele neintelegeri cu adminstratorul,si din acest motiv am facut o cerere locatarilor blocului prin care le solicitam acordul de a plati timp de 6 luni "abonamentul "la serviciul de interfoncare este in val de 102,4 pe luna,iar raspunsul presedintelui a fost ca da dau cei 630 ron in cuantumul cheltuielilor(deja achitate) la o rampa pe care impreuna cu alti locatari cu problme locomotorii am cerut-o.mi se pare o aberatie ca sa le mai plateasca odata.
solicitarea mea fiind concret directionata(cu acordul comitetului,ulterior semnarii de catre locatari,)spre o cheltuiala pe care locatarii "la zi"ar fi beneficiat 6 luni de neplata a acelei cheltuieli,eu vrand sa stiu exact unde se duc banii de la penalizari.
de aceea v-am intrebat daca pot cere anularea ei ,pt ca si raspunsul administratoruli a fost ca solicitarea cu interfonul este ilegala.
inca de la inceput am vrut sa fiu responsabila de plata penalizarilor daca erau calculate pentru luna care o plateam,nu asa cum s-au calculat,dar atunci cand nu se calculeaza corect si stiind ca se vor investii in hotarari luate exclusiv de adm si presedinte,am vrut doar sa fiu sigura ca se duc in folosul locatarilor"la zi"
tin sa precizez ca din 52 de locatari au fost de acord doar 17,restul fiind indecisi sau nu au vrut.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati plata intretinere apartament palvas palvas Asociatia de locatari, dupa schimbarea conducerii, vrea sa perceapa penalizari la plata intretinerii incepand cu anul 2011. Eu am platit intretinerea (care ... (vezi toată discuția)
Plata penalitati intretinere sarabanda sarabanda 1. in 2010 am aflat ca avem penalitati din calculate din 2002 - asta cand ne-am dus sa cerem adeverinta in vederea vanzarii si sa platim sumele datorate la ... (vezi toată discuția)
Verificare penalitati la plata geomar geomar Buna ziua, Incerc sa gasesc o rezolvare cat mai simpla , la o problema complicata. Locuiesc intr-un bloc, asociatie de locatari (nu proprietari), fara ... (vezi toată discuția)