avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inchiriere autovehicol persoana fizica la societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inchiriere autovehicol persoana fizica la societate comerciala

Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez firmei la care sunt asociat.
Intrebarile care se ridica:
1. Ma impiedica vreo norma ca eu, proprietar persoana fizica sa imi inchiriez masina firmei la care sunt asociat? Trebuie sa am in CAEN-ul firmei ca obiect de activitate distributia sau vreo alta activitate care sa presupuna ca respectiva masina va genera venituri din exploatare?
2. Daca o iau pe firma, pot deduce TVA -ul de la achizitie, TVA-ul de la bonurile de benzina, cheltuieli de service, etc si sa cuantific amortizarea. Daca o iau pe persoana fizica si o inchiriez la firma, pierd TVA-ul din achizitie, asta e clar, plus amortizarea. Dar, care sunt conditiile sa deduc TVA-ul la benzina? Si banuiesc ca reparatiile , intretinerea etc sunt acceptate ca si cheltuieli la firma.
3. Este vreo norma care ma limiteaza in stabilirea cuantumului sumei chiriei pe care mi-o plateste firma (la care sunt asociat) mie, ca proprietar persoana juridica?

Multumesc mult pentru eventuale sfaturi si idei:)

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Decontarea bonurilor de motorina DraganMadalina DraganMadalina functionez ca srl, si vreau sa-mi inchiriez masina proprietate persoanala catre firma la care sunt asociat ....intrebarea mea este daca in baza unui contract ... (vezi toată discuția)
Chelt. cab. medic de familie expro expro un cabinet medic de familie poate sa inchirieze un autoturism de la o persoana fizica? contractul trbuie inregistrat la finante? ce cheltuieli poate deduce ... (vezi toată discuția)