avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... decontarea bonurilor de motorina
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

decontarea bonurilor de motorina

functionez ca srl, si vreau sa-mi inchiriez masina proprietate persoanala catre firma la care sunt asociat ....intrebarea mea este daca in baza unui contract de comdat cu folosinta gratuita(ca sa nu platesc impozit ca persoana fizica), pot deconta bonurile de combustibil si cheltuielile de intretinere?..
Cel mai recent răspuns: DraganMadalina , utilizator 13:19, 2 Mai 2011
Conform codului fiscal nici în anul 2011 cheltuielile cu combustibilul sunt nedeductibile. Vi le puteţi deconta dar nu puteşi deduce TVA - ul şi apare ca cheltuială nedeductibilă Deci se calculează 16% impozit pe profit.
sunt neplatitoare de tva, am impozit pe profit firma fiind la inceput si neavand momentan intrari si iesiri majore.............deci daca sunt platitoare de impozit pe profit se pot deconta bonurile de combustibil?........
si inca o intrebare.....va rog......am masina personala pe care vreau sa o inchiriez la firma unde sunt asociat....cum pot face lucrul asta?...printr-un contract de comodat cu folosinta gratuita, ca sa nu platesc ca persoana fizica impozit?..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Este suficient contractul de comodat auto? adina73 adina73 Buna ziua, in cazul in care intr-o societate unul dintre asociati are masina proprie, se incheie contract de comodat intre acesta si societate, caz in care ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)