avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este suficient contractul de comodat auto?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este suficient contractul de comodat auto?

Buna ziua,

in cazul in care intr-o societate unul dintre asociati are masina proprie, se incheie contract de comodat intre acesta si societate, caz in care cheltuielile cu reparatiile, combustibilul se pot deduce?
Este suficient contractul de comodat sau e nevoie de contract de inchiriere?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: felicia ratiu , utilizator 20:31, 8 Aprilie 2010
Este suficient. Si eu folosesc masina mea in baza unui contract de comodat si decontez toate cheltuielile.
Multumesc frumos.
In principiu este suficient contractul de comodat. In contract sa se prevada prin clauze aceste aspecte. Singura problema este legata de decontarea combustibilului! In cazul in care nu desfasurati o activitate de transport pana la 31.12.2010 nu va veti putea deduce bonurile de combustibil!
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Societatea nu desfasoara inca activitati de transport , este insa prevazut in codul caen al punctului de lucru; asadar macar cheltuielile cu reparatii, revizii le voi putea deduce.
se poate trece si asigurarea casco pe firma dar este cheltuiala nedeductibila;
de asemenea daca asociatul are o functie in vanzari sau daca se poate dovedi ca masina este folosita pentru activitatea de vanzare ,de catre un agent de vanzari...etc...se poate deconta si combustibilul ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)