avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Trebuie sa cer bancii modificarea ratei la credit?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Trebuie sa cer bancii modificarea ratei la credit?

In luna mai 2009 am contractat un credit de nevoi personalein euro de la o banca , in urmatoarele conditii: rata dobanzii de 19.04%, variabila, Euribor la 6 luni +16% marja bancii, DAE 22.37%.
In contract se specifica urmatoarele: "Rata dobanzii se calculeaza dupa formula
D=euribor/robor/libor la 6 luni+CDS medie pe ultimele 3 luni+efectul MRR corelat+marja bancii.
Efectul MRR la credite in euro=MRr/(1-MRR)*(euribor 6luni+CDS-rata BNR).
Periodocitate 6 luni: 30.06 si 31.12.

Rata dobanzii variaza in functie de fluctuatia Euribor/robor/libor la 6 luni, de variatia CDS (riscul de tara) ca medie pe ultimele 3 luni si MRR corelata (rezerva minima obligatorie) modificabila la 30.06 si 31.12 ale anului.
Pe parcursul derularii facilitatii, euribor la 6 luni +CDS+MRR, pentru creditele in euro, nu poate fi ma mic de 13.5% pentru creditele fara garantii reale imobiliare. In cazul in care, ca urmare a variatiilor acestor indici, va scadea sub acest minim, Euribor 6luni+CDS+Mrr aplicat prezentei facilitai va fi de 13.5% pentru creditele fara garantie imobiliara, pana la urmatoare variatie a indicilor de referinta (30.06 si 31.12 ale alunui).
Banca isi rezerva dreptul de a modifica marja in functie de costul lichiditatii, de rezerva minima obligatorie si alte conditii ale pietei, fara a depasi 20%.

In aceste conditii, banca ar fi trebuit sa imi modifice valoarea ratei?
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
ncris78, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte aditionale contract de credit PJF PJF Buna ziua. Am primit de curand o scrisoare cu schimbarile survenite la nivelul contractului de credit pe care il am la Bancpost, unde se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica- rescadentare Lilicaa Lilicaa buna ziua, Am un sold ramas la credit de 13.200 lei ron, de la o banca , pe persoana juridica, garantat cu gaj fara deposedare (o masina cu val. de ... (vezi toată discuția)
Indicatori bancari huber72 huber72 unde gasesc cotatia indicatorilor bancari ce intra in componenta unei rata bancare: costul riscului de tara si costul rezervelor minime obligatorii???!! (vezi toată discuția)