avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... circulatia fara carnet de conducere si dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatia fara carnet de conducere si dosar penal

Este posibil ca o persoana care nu a avut niciodata carnet de conducere, a fost prins , a mintit in legatura cu identitatea folosind identitatea fratelui sau plecat din tara, i s-a intocmit dosar penal in urma caruia a fost codamnat la 8 luni cu suspendare si perioada de proba de 2 ani, sa fie implicat intr-un accident soldat doar cu avarierea autoturismelor si sa nu pateasca nimic?:(
Parerea mea este ca nu ,chiar daca accidentele cu pagube materiale se pot solutiona si prin constatare amiabila , fara prezentarea la politie .
daca nu sunt persoane vatamate in urma accidentului nu poate fi vorba de o infractiune
doru2032 a scris:

daca nu sunt persoane vatamate in urma accidentului nu poate fi vorba de o infractiune

Corect , intr-un accident din care nu au rezultat vatamari corporale , nu poate fi vorba doar de infractiunea de vatamare corporala din culpa .
Insa , intr-un accident doar cu pagube materiale , ca rezultat al conducerii fara permis de conducere , cum precizeaza userul , cu siguranta este o infractiune .
Ptr ca asta se intelege din mesaj , ca a fost implicat intr-un accident cu pagube materiale tot fara permis de conducere , posterior unei condamnari ...
Da, asa este a fost implicat intr-un accident cu pagube materiale fara a avea permis de conducere si este inca in perioada de proba acordata la condamnarea cu suspendare despre care am vorbit mai sus. Pot sa va spun ca putin mai devreme l-am vazut la volanul masinii sale conducand fara nicio grija.
Parerea mea este ca intr-adevar suntem in tara nimanui.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi de rezolvare a acestei probleme.
Prtin falsificarea actelor de idetitate ,daca sunt frati gemeni so politistii nu si-au facut datoria neverificadu-i la DEIP este posibil,cum este si imposibil si sa fie vorba despre o minciuna

Alte discuții în legătură

Accident - vatamare, recuperare cheltuieli medicale ellaene ellaene In urma unui accident auto, in care am avut umarul luxat(am certificat medico-legal si scrisoare medicala) si masina avariata,se mai poate face ceva pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis dupa accident IonescuAndrei IonescuAndrei Buna ziua, Am citit cateva articole de pe forumul dumneavoastra si totusi nu am gasit ceva asemanator cazului meu. In urma cu aproximativ 7 luni am avut ... (vezi toată discuția)