avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasire viteza cu peste 50 km/h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasire viteza cu peste 50 km/h

Am depasit in localitate viteza legala cu peste 50Km/h. Am semnat procesul verbal, nu am avut obiectii (fraier). Mi-au luat permisul pentru 3 luni. Am primit dovada pentru 15 zile.
Nu am mai avut permisul suspendat in 15 ani de condus. Nu am avut niciodata vreun un punct penalizare.
Ce pot sa fac sa usurez pedeapsa?
Pot sa fac o contestatie? Pe ce motiv?
Pot sa fac o cerere de reducere a pedepsei? Inainte sau dupa ce vine decizia de la judecator?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:19, 5 Iulie 2010
Mai întâi trebuie să atacţi procesul verbal în instanţă şi să uzaţi de prevederile OG.2/2001 privind contavenţiile. Un avocat vă poate sfătui mai multe.Nu mai semnaţi niciodată un proces verbal fără a menţiona că nu sunteţi de acord cu cele constatate.
Eu zic să încercaţi şi o audienţă la şeful pol. rutiere cu cerere scrisă prin care să solicitaţi diminuarea cuantumului sancţiunii având în vedere circumstanţele atenuante de care vorbiţi.
dupa cate se pare circumstantele atenunante nu isi au locul in cazul dumneavoastra...totusi puteti da examen de reducere a perioadei de suspendare...
Dati examen la politie, la cunostinte teoretice si daca il promovati ,vi se micsoreaza sanctiunea
Care este valoarea cu care ati depasit viteza legala in localitate? In functie de aceasta valoare puteti incerca contestarea procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului nickoll4y nickoll4y daca am depasit viteza in 2007 cu 50km/h peste viteza normala si inca nu am avut permisul suspendat pana acum pentru acest nefericit incident exista ... (vezi toată discuția)
Reducere perioada suspendare permis de la 90 la 30 de zile Ciprian Dumitrel Ciprian Dumitrel Buna seara, Am o intrebare legata de reducerea suspendarii permisului de conducere de la 90 la 30 de zile. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe raza ... (vezi toată discuția)