avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli reparatii instalatie comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli reparatii instalatie comuna

La noi la bloc se schimba contorul de apa calda din subsol. Eu am centrala de apartament si bransamentul de apa calda este desfiintat. Este normal ca si eu sa suport cheltuielile cu schimbarea contorului de apa calda din subsol atata timp cat eu nu mai beneficiez de serviciile celor de la "termoficare "" ?
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 15:41, 3 Iulie 2010
Va spun care este parerea mea: NU, nu ar trebui sa participati, desi in lege nu se face deosebire la impartirea cheltuielilor intre cei conectati si cei deconectati.
doamna elga, aveti grija ce raspunsuri dati ca s-ar putea intoarce impotriva dvs ...
atita timp cit nu exista o decizie a adunarii generale a asociatiei prin care un proprietar (detinator de CT de apartament) sa fie scutit de la plata partilor comune (din care fac parte toate instalatiile, asa cum sint prevazute in cartea tehnica a blocului), acel proprietar este nevoit sa plateasca si acele sume, in conformitate cu legea 230/2007 si HG 2007
altfel veti avea surpriza ca acestia sa nu mai plateasca nici pentru inlocuirea tevilor de incalzire si de apa calda, nefiind nicio diferenta intre acestea si contorul general de apa calda
si va spun asta in calitate de detinator de CT, iar in raspunsurile date la momentul respectiv la topicurile deschise de mine pe o tema asemanatoare ati dat un raspuns contrar celui de mai sus ;)
@ carol_lorac
In primul rand eu nu sunt factor de decizie nici public, nici la blocul meu si in niciunde alta parte, deci parerea pe care o exprim aici este o parere care are la baza documentatia stiuta mai de noi toti, dar are si o puternica nota personala. Poate ati observat din raspunsurile mele de pana acum ca citez copios din lege, dar imi exprim si parerile strict personale.

Deci raspunsul meu exact asta inseamna: "daca te poti intelege la bloc cu proprietarii, bine, daca nu, dupa lege, trebuie sa platesti".....

Asta inseamna ca asa cum gandesc eu poate mai gandesc si factori de decizie din blocuri si acolo se poate ajunge la o intelegere intre proprietari.
Si ca sa sfarsesc acest mic dialog am sa va spun ca la blocul la care sunt administrator inca, cei cu CT nu sunt pusi la plata reparatiilor tevilor de apa calda.
Dar la cele de caldura DA pentru ca inca platesc ceva caldura pe tevile verticale si spatiile comune.

Legislatia prevede ca toti proprietarii sa contribuie la instalatiile comune cu care este prevazut blocul,indiferent daca au renuntat sau nu la folosirea acestora.
Revin la solicitarea catre @elga...daca nu stie ..mai bine sa tac...mai ales ca "nu este factor de decizie".Iar raspunsurile trebuie sa fie con legii si nu cu Tenta putenica personal...Ce face adm...nu vegheaza?
Conform legii 230/2007 si normelor de aplicare, toti proprietarii contribuie la cheltuielile de intretinere si reparatii ale partilor comune (inclusiv instalatii comune) in functie de cota indiviza indiferent ca se folosesc de acestea sau nu.
In martie 2007, in adunarea generala s-a pus problema repatatiei instalatiei de apa calda si caldura din asociatia noastra ce ar fi costat 3-5 mil lei de apartament. Din 115 apartamente si 15 agenti economici, doar 10 apartamente mai foloseau apa calda si energia termica din sistemul public. In acea adunare generala s-a hotarat ca nu se va repara instalatia veche si cei 10 proprietari sa se debranseze in vara aceea. Din cei 10 au fost vreo 4 foarte nemultumiti, sustinand ca s-a incalcat legea care-i obliga pe toti proprietarii sa participe la reparatia vechii instalatii....
Dar, in vara, cand s-a oprit furnizarea apei calde pentru revizie, cei de la CET au luat "jucariile" din subsol. Atunci conducerea asociatiei a trimis o adresa si-a reziliat contractul cu furnizorul. Au fost iar discutii si nemultumiri din partea celor 3-4 proprietari si a furnizorului caruia nu i-am mai permis sa patrunda in subsolul blocului.
Pana in octombrie toti cei 10 proprietari si-au rezolvat problema individual.
Se ajunsese la plata a 5-6 mil lei vechi pe luna numai caldura pe timp de iarna pentru un apartament in iarna dinaintea debransarii. Acum in iarna ce a trecut am avut maxim 3,5 mil lei vechi pe gaz si energie electrica pe acelasi apartament la o temperatura de 23 grade.
Asadar o hotarare contrara legii, dar necontestata in instanta, s-a aplicat si a dus la o mai buna solutie.

:offtopic:Am rugamintea ca utilizatorii acestui forum sa raspunda la subiect, sa dialogheze pe subiect si sa nu mai faca remarci rautacioase, provocatoare la adresa altora. Aici discutam problema, cautam solutii si nu persoana care a comentat. Aveti dreptate, adesea, in ceea ce sustineti, dar voi fi nevoit sa va sterg mesajele daca acestea contin, in acelasi timp cu raspunsul corect, si atac la persoana.
Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Hotararea adunarii generale de renuntare la repartitoare Lutira Lutira Detin un apartament de 3 camere in Bucuresti sector 4, intr-un bloc in care 80 % din apartamente au centrala termica proprie, restul apartamentelor detin ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune suportate de proprietarii debransati de la apa calda si caldura ClaudiaMaria ClaudiaMaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Blocul in care locuiesc are 30 apartamente dintre care 20 de apartamente cu ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)