avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

buna ziua,

am depus documentele pentru pensionarea anticipata si azi mi-a venot decizia cu o pensie foarte mica. pot sa renunt la decizie si sa-mi continui activitatea?
Cel mai recent răspuns: ALIOSA , utilizator 23:48, 14 Iulie 2010
Puteti sa solicitati casei teritoriale de pensii anularea deciziei de pensie, in termen de 45 de zile de la comunicare (temei legal: art. 87, alin. 2 din Legea nr. 19/2000). Cererea dvs. nu trebuie motivata.

multumesc de raspuns

am discutat cu cineva din cadrul CNPAS si sustin ca decizia nu poate fi anulata de catre ei ci numai de tribunal. este corect?

Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
restefanescu, utilizator
restefanescu a scris:
am discutat cu cineva din cadrul CNPAS si sustin ca decizia nu poate fi anulata de catre ei ci numai de tribunal. este corect?

Of, of, of, greu cu legile astea! :)

Nu este corect. Prevederea legala despre care discutam este art. 87 din Legea nr. 19/2000.
Potrivit alineatului 1 al art. 87, decizia de pensie poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta.
(1) Decizia emisa in conditiile art. 86 alin. (1) poate fi contestata la instanta judecatoreasca competenta in a carei raza teritoriala se afla domiciliul asiguratului, in termen de 45 de zile de la comunicare.

Potrivit alineatului 2 al art. 87, decizia de pensie poate fi anulata, la cererea titularului. Cine o anuleaza? Emitentul ei! Cine este emitentul? Casa de pensii!
(2) Decizia emisă în condiţiile art. 86 alin. (1) poate fi anulată, la cererea titularului, în termen de 45 de zile de la comunicare.
Multumesc d-nei GABRIELA PINTEA pentru sfat.Azi am fost in situatia lui "restefanescu".Am solicitat Casei de Pensii anularea deciziei de pensionare anticipata partial.Nu trebuie sa depaseasca 45 de zile. Au spus ca se poate anula si-mi vor da dosarul cu toate documentele. Le multumesc celor de la Casa de Pensii Prahova se vede ca ceva sa schimbat in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Am citit trimiterea la art 87 alin (2) din legea 209/2009 prin care se poate solicita anularea deciziei din 25.05.2009 (primita de mine) la cererea ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare winter_wind winter_wind buna ziua! care este termenul maxim de solutionare a unui dosar de pensionare, stabilit de legiuitor? va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensionare / pensionare anticipata Adi_D Adi_D Buna ziua, Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema. Mama mea a depus dosarul de pensionare la casa de pensii constanta. Aici, s-a luat decizia de ... (vezi toată discuția)