avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces

Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:daca am cumparat un teren prin contract de vanzare-cumparare in care scrie ca este construibil conform unui certificat de urbanism, atunci automat trebuie sa am si o cale de acces din partea vanzatorului, chiar daca aceasta nu este trecuta in contract?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 17:50, 4 Iulie 2007
Calea de acces nu are nicio legatura cu certificatul de urbanism...

Dvs. beneficiati de servitutea legala de trecere, instituita de catre Codul Civil, articolele 616 - 619.

Apropos, terenul l-ati cumparat prin act notarial, nu? Intreb pentru ca mi se pare atipica mentiunea in contract despre faptul ca pe acel teren puteti construi.......
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2007
bortosc, utilizator
Inteleg.Dar cand se dezmembreaza un teren mare in bucatele mici nu trebuie o cale de acces.Cf legii?

atunci automat trebuie sa am si o cale de acces din partea vanzatorului, chiar daca aceasta nu este trecuta in contract?

Nu e obligatoriu dar puteti cere instituirea unei servituti de trecere.De la unul sau toti proprietarii pe unde treceti ca sa ajungeti la terenul dvs.
Servitute care se plateste?
Teoretic se plateste dar puteti cere si gratuita avand in vedere situatia terenului si daca ii prejudiciati pe proprietari sau nu prin trecerea pe terenul lor . Ati putea sa mai cititi actul o data sa vedeti ce anume s-a prevazut in el ,poate va puteti lega de ceva contra proprietarului .

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)
Cadastre diferite pt drum acces si drum "servitute" cosma2 cosma2 Am cumparat in 2006 un teren care,in cadastrul (facut in 2004) preluat de la fostul proprietar,se invecina cu un \"drum acces\"de unde aveam si accesul. In ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)