avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastre diferite pt drum acces si drum \"servitute\"
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastre diferite pt drum acces si drum "servitute"

Am cumparat in 2006 un teren care,in cadastrul (facut in 2004) preluat de la fostul proprietar,se invecina cu un "drum acces"de unde aveam si accesul. In 2006 s-a efectuat un alt cadastru pt acest drum impreuna cu un lot vecin ,drumul de acces a devenit drum de servitute ( in fisa corpului de proprietate) Se pare ca acest drum a fost vandut in 2004 proprietarului de atunci al lotului vecin ,dar, in cadastrul meu (care a fost facut primul) nu aparea ca fiind proprietatea cuiva ,ci doar simplu "DRUM ACCES" Eu am construit un duplex cu 2 porti de acces dar noii proprietari au inchis acest drum ,lasandu-mi doar 3m pt porti ] Ce pot face pt a obtine acces din acest drum si pentru cealalta parte a duplexului ?
Cel mai recent răspuns: cosma2 , utilizator 06:53, 9 Iunie 2012
Adresati-va in primul rand celor de la cadastru, pt ca fiind primul care ati facut cadastru, dansii deja aveau cotele drumului de acces, nu avea dreptul sa se suprapuna peste cadastru dvs. Eroarea aceasta se rezolva in instanta, rugati-l pe cel care v-a facut cadastru sa verifice, sa nu fie un abuz de putere din partea celui care v-a inchis acel drum. Mergeti si la urbanism, dansii au planurile din zona, unde se v-a vedea clar calea de acces. Bafta!
Am fost la cadastru si exista un act de v-c pe acel drum facut cu 5 luni inaintea efectuarii cadastrului meu ,deci vecinii sunt proprietari,dar nu cred ca este corect pt ca eu aveam accesul din acel drum,acces recunoscut de primarie prin emiterea autorizatiei de constructie in baza proiectului ,cu intrare din acel drum de acces/servitute.problema este ca in actul de v-c nu apare ca drum .Ca drum de servitute apare doar in fisa corpului de proprietate de la cadastru .
Ar trebui sa existe la cadastru pe langa actul care atesta ca aceea cale de acces este trecuta in proprietatea actualului proprietar si actul celui care i-a vandut, iar acolo trebuie sa vedeti cum figura calea de acces ca fiind separat sau parte din proprietate fostului proprietar.
Era parte a fostului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie drum servitute. posibile riscuri? zgabi zgabi Buna ziua, Am un lot de teren la care am acces printr-un drum de servitute. Atit lotul meu cit si drumul de servitute prin care am acces, au facut parte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema legata de accesul la proprietate cu ... Gabi12345E Gabi12345E Buna ziua! Am o problema legata de accesul la proprietate cu masina si parcarea parcarea/stationarea masinii pe un drum de servitute. Istoric: In 1960 un ... (vezi toată discuția)